Până ajung la export, zeci de câini comunitari trăiesc în condiții groaznice!

8

La Câmpulung există un adăpost pentru câinii comunitari întreținut de administrația locală dar și de mai multe ONG-uri de peste hotare. Străinii vin permanent și monitorizează activitatea depusă pentru traiul bun al câinilor comunitari, de aici. Anual de aici pleacă aproximativ 500 de câini la export.

Recent o delegație formată din parlamentari germani a ajuns și la Câmpulung după ce a participat la un simpozion la Pitești și au avut parte de șocul vieții lor! La adăpostul ,,Anima” au găsit aproape o mie de câini, unii peste alții în padocuri, într-o mizerie de nedescris și flămânzi. Se pare că aceștia nu mai sunt hrăniți pe timpul nopții, deoarece îngrijitorului îi expiră programul zilnic de 8 ore și nu mai vorbim și despre alimentația câinilor pe timp de weekend. Din acest motiv, câinii rup gardurile adăpostului și ies pe străzi pentru a primi mâncare de la vreun om cu milă față de animalele abandonate.

De câțiva ani se încearcă să se construiască un nou adăpost pentru câinii comunitari, în condiții ca cele de la Smeura. Numai că lucrările bat pasul pe loc, iar parlamentarii germani au vizitat și acest adăpost care se pare nu ar avea o capacitate maximă pentru toți câini din Grui care urmează să fie mutați de aici.

Cu această ocazie, străinii au tras un semnal de alarmă autorităților locale față de ce au găsit la cele două adăposturi.

Comments are closed.