Pandemia se răspândește, afacerile stagnează iar economia este de mult în stare de alertă. Ce soluții au proprietarii de afaceri?(P)

0

Dacă în martie, la momentul de debut al crizei determinate de noul coronavirus, mediul de afaceri se aștepta ca până la sfârșitul lui 2020 problemele financiare să devină doar o serie temporară de “sincope” recuperabile, iată că astăzi ne aflăm într-o situație mult mai delicată decât ar fi putut oricine să o preconizeze. Cu cele peste 5000 de noi infectări zilnice – record absolut de la începutul pandemiei și până acum – o parte importantă a firmelor din România, simt mai mult decât oricând, frisoanele reci ale uriașelor provocări de a ține măcar pe o linie decentă de plutire, propria activitate. 

Ceea ce scriam în luna mai, despre cât de utopic este scenariul în care mulți cred că economia și-ar putea reveni la normal până la sfârșitul anului, din păcate s-a adeverit! Cu toții speram la o îmbunătățire a situației, dar… iată că ne aflam acum, mai aproape de un nou “lockdown” general, decât de o revenire economică. Prea multe afaceri au adoptat o strategie pasivă, preferând să se rezume la tăieri, restructurări și în general, la limitarea pagubelor, așteptând să treacă de la sine, problema. Din nefericire, această abordare s-a adeverit deloc constructivă. Restricțiile de circulație și distanțare fizică vor reveni, poate și mai stricte decât înainte, având în vedere că, România, a devenit una dintre cele mai afectate țări din Europa de noul coronavirus.

Restricțiile înseamnă automat și clienți “blocati” în case sau clienți care vor prefera să se expună cât mai puțin la o posibilă infectare. Cu această perspectiva pe hârtie, redevine extrem de important ca firmele să înțeleagă că, succesul va depinde într-o proporție covârșitoare de prezența afacerii în spațiul on-line. Acest virus va dăinui printre noi, multă vreme de acum înainte și, tocmai de aceea, a venit momentul ca antreprenorii să acționeze hotărât și nu doar să aștepte ajutor din stânga sau din dreapta, asemenea unor victime sigure al hazardului.

Distribuie prietenilor

Multe lecții se pot învăța și din poveștile altora, mai inspirați sau pur și simplu mai norocoși. Afacerile care dețineau deja un website și care își desfășurau activitatea pe internet, au resimțit mai subtil efectele acestei crize. Și dacă este ceva bun din toata pandemia aceasta, acel lucru se numește digitalizare! Tot mai multe afaceri conștientizează că modelul clasic de business trebuie adaptat rapid la noile reguli ale jocului, și la fel de multe au făcut deja pași concreți în această direcție. Noua generație de antreprenori au înțeles importanța reală a prezenței în spațiul on-line și au apelat la o agentie web design care, mai ales în aceste condiții, reprezintă diferența majoră dintre succes și faliment.

Evident, simpla migrare a afacerii pe piața virtuală nu îți garantează de una singură, succesul afacerii tale, însă, îți poate oferi o nouă perspectiva de bussines, una potrivită contextului actual, de a deveni vizibilă, de a oferi clientului posibilitatea să găsească și să cumpere de la tine, produsele sau serviciile pe care le oferi. Prin promovarea online îți pot crește semnificativ șansele de a te plasa în orizontul vizual și virtual al potențialului client, și astfel, de a conta cu adevărat pe o piață extrem de competitivă. Acum, concurenții tăi sunt aceia care aveau deja o prezență importantă în spațiul virtual și care, în aceste momente, se bucură de avantaje competitive semnificative, datorate în mare parte, experienței pre-existente în marketing online.

Chiar și în această situație, nu este imposbil să-ți ajungi din urmă concurența – dar dacă vrei să reușești acest lucru, vei avea nevoie de colaboratori de încredere și cu experiență, care să te ajute cu crearea unei identități online prin crearea unui logo si a unui website pentru afacerea ta sau a unei pagini de comunicare cu potențialii tăi clienți, migrați acum într-o proporție semnificativă, pe diversele rețele de socializare.

În acest context te poti baza pe întreg suportul echipei noastre! Eben este o agenție marketing online formată din specialiști direct interesați de succesul afacerii tale. Tineri pasionați și experimentați care te vor ajuta să faci primii pași de la realizarea unui site web modern, care sa funcționeze fluid și până la promovarea acestuia prin optimizare seo, promovare pe Google sau pe Facebook. Dupa atâția ani de experiență și clienți multumiți, am ajuns la concluzia că, există soluții pentru orice tip de provocări. Iar dacă vrei sa afli mai multe detalii despre cum se poate salva o afacere de la un sfârșit dramatic, mai ales acum pe timp de pandemie, dă-ne un semn, iar noi îți vom face cunoscute soluții reale pe care le aplicăm deja și care, poate cel mai important, funcționează cu adevărat!