Partidele au împânzit ţara cu bannere electorale. Sloganuri inedite: PSD, mesaj de opoziţie; PNL, pe modelul Trump

46

Deşi mai sunt peste două luni până la alegerile europarlamentare, partidele politice au împânzit străzile cu bannere, afişe şi corturi de campanie. Toate acestea vor dispărea în campania electorală oficială (ultimele 30 de zile înainte de alegeri), perioadă în care afişajul stradat este reglementat mult mai strict.

Principalele partide şi-a stabilit şi sloganurile electorale, însă fără prea multă inspiraţie. STIRIPESURSE.RO vă prezintă sloganurile alege de partide şi imagini din campania de afişaj stradal.

Partidul Naţional Liberal (PNL) a ales o adaptare a sloganului folosit de Donald Trump în campania din 2016 (“America first”) – “România în primul rând“.

Partidul Social Democrat (PSD) a optat pentru un slogan care pare potrivit pentru un partid de opoziţie, pentru că induce o idee de nemulţumire faţă de situaţia prezentă şi o promisiune de schimbare  – “România merită mai mult“.

Alianţa 2020 USR-PLUS şi-a ales un slogan care pare mai degrabă potrivit pentru o competiţie sportivă, amintind de declaraţiile antrenorilor din Liga I înainte de o partidă dificilă – “Mergem la victorie“.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a mizat pe varianta simplă şi sigură, în conformitate cu discursul promovat în ultima perioadă de Călin Popescu Tăriceanu şi cei doi europarlamentari ALDE, care acreditează ideea că România nu ar fi pe deplin respectată în UE – “În Europa cu demnitate”.

Pro România are deocamdată un slogan care mizează totul pe vedetele partidului, în speranţa unui transfer de popularitate/ credibilitate – “Fii şi tu alături de Victor Ponta şi Corina Creţu“. Nu este clar dacă sloganul este unul provizoriu, pentru campania de semnături, sau va fi păstrat şi în campania electorală.

Partidul Mişcarea Populară (PMP) mizează pe aceeaşi idee care a animat acţiunile lui Traian Băsescu în ultimii doi ani: unitatea. Formaţiunea fostului preşedinte se promovează cu sloganul “Uniţi în Europa“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here