Partidul cu un singur om cere alianţă. Politică

78
gigi dinescu, pntcd,

Mare e grădina politică a Argeșului și populată de fel și fel de partide! Chiar dacă sunt unele organizații politice de care nu a auzit nimeni, un partid istoric și cu o vechime egalabilă cu liberalii, PNȚCD a ajuns partidul cu un singur om. Poate pe hârtie mai există câte unul, doi membrii, dar singurul care vrea să răstoarne administrața locală, și nu numai, este chiar liderul filialei argeșene, inegalabilul, Gigi Dinescu.

Se bate cu pumnii în piept arătând ce se greșește prin urbea noastră, ține conferințe mai des decât PSD în campanie, ține un sediu în vecinătatea unui deputat PSD, care poate din când în când îi mai plătește chiria infimă și utilitățile, astfel încât țărănistul să poate pună de-o cafea când îi trece cineva pragul. Bineînțeles, asta dacă mai știe cineva la ce ușă să bată… Dar asta nu e tot, cu toate voturile pe care le-a câștigat singur, singurel la alegerile locale de anul trecut, vreo trei, patru, Dinescu a stat și s-a gândit în timp ce făcea o ciulama la tuciul din fundul curții, să înceapă demersurile pentru alianță politică. Și nu cu oricine, ci cu un alt partid, care, din fericire, a început să mai miște cât de cât. Este vorba de PNL, dar liberalii când au auzit au început să râdă… și să râdă… și nu s-au mai oprit nici după trei zile.

Bine, proiectul nu este unul nou, câștigând în urmă cu cinci ani un mandat de consilier local. Asta nu oricum! Nu se știe cum a reușit să se așeze la masa de discuții cu Mircea Andrei în 2012, dar cert este că a reușit să îl păcălească pe președintele din acea vreme a PDL Argeș și a stat timp de patru ani în Consiliul Local Pitești, perioadă din care se poate mândri cu un singur proiect propus și adoptat.