Patronii mai multor restaurante din Pitești, ignoră regulile. Organizează evenimente, deși legal sunt închiși

În ultimele trei zile, jandarmii alături de celelalte instituții abilitate au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii. În urma acestor acțiuni au fost aplicate peste 60 de sancțiuni contravenționale cu o valoare totală de peste 20.000 lei, mai multe societăți comerciale cu domeniul de activitate restaurant fiind depistate în timp ce funcționau în spațiul închis.

Vineri, jandarmii care se aflau în executarea unei acțiuni de verificare a respectării măsurilor instituite prin Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 57 din 13.11.2020 au sancționat cu avertisment scris administratorul unei societăți comerciale din municipiul Pitești, pentru că nu suspendase activitatea din spațiul interior al restaurantului. Sâmbătă, administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei pentru același motiv.

Distribuie prietenilor

Tot vineri, jandarmii au depistat în spațiul interior al unui restaurant din municipiul Pitești, desfășurarea unui eveniment privat la care participau mai multe persoane. Desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

Jandarmii alături de celelalte structuri vor fi în continuare la datorie, iar încălcările normelor legale nu vor fi tolerate. Totuși, ne dorim ca un număr cât mai mare de oameni să înțeleagă importanța respectării recomandărilor de protecție individuală, dar și utilitatea respectării normelor legale, pentru sine, precum și conștientizarea efortului comun ce trebuie asumat și, în același timp, respectat de către toți cetățenii.