Patronul Bistro 27 condamnat!

DISTRIBUIȚI
bistro

Patronul Bistro 27, cătălin Brânduşi a fost condamnat după ce a provocat un accident şi a fugit de la faţa locului. Magistraţii de la Judecătoria Piteşti au decis să îl condamne pe afacerist la doi ani de închisoare cu suspendare şi să îi interzică să mai conducă. Decizia nu este definitivă putând fi atacată.

„În temeiul art. 485 alin. 1 lit. a Cpp admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei. Condamnă pe inculpatul Brânduşi Cătălin Iulian la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săv. infracţiunii de părăsirea locului accidentului prev. de art. 338 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 480 alin. 4 C.p.p. În temeiul art. 67 alin. 1 rap. la art. 66 alin. 1 lit. i C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea pe o perioadă de 2 ani a dreptului de a conduce următoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, TR, TB sau Tv. In baza art. 65 alin. 1 C.p. rap. la art. 66 alin. 1 lit. i C.p. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a conduce următoarele categorii de vehicule: AM, A1, A2, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, TR, TB sau Tv. În baza art. 91 c.p. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, calculat conform art. 92 alin. 1 Cod penal. În baza art. 93 alin. 1 Cp impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere se respecte următoarele măsuri de supraveghere: -a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta; -b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -d)să comunice schimbarea locului de muncă. -e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin. 2 lit. b C.p. obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Servicul de Probaţiune Argeş sau organizate în colaborare cu instituţiile din comunitate. În baza art. 93 alin.3 c.p. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare la Primăria mun. Piteşti sau Muzeul Judeţean Argeş. Supravegherea se va realiza de către Serviciul de Probaţiune Argeş. Constată că inculpatul fost reţinut de la data de 12.10.2016 ora 15:00 la data de 13.10.2016 ora 15:00. În baza art. 91 alin. 4 C.p. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C.p. În temeiul art. 274 alin. 1 Cpp obligă pe inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică de la 09.11.2017”

Anul trecut, Cătălin Brînduși a intrat în spatele unui Ford Fiesta, iar cel de-al doilea autoturism a ajuns într-un stâlp. În urma impactului au fost rănite șoferița, directoare în cadrul Fan Courier, și pasagera din dreapta. Imediat după accident, omul de afaceri a fugit de la locul accidentului și a abandonat mașina pe raza comunei Albota. După ce oamenii legii au făcut cercetările la fața locului, martorii l-au descris pe patronul de la Bistro, iar, astfel, a putut fi identificat de polițiști. Cătălin Brânduși, zis „Elefantul” deține Bistro 27, iar fosta sa soție este procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

După accident, poliţiştii au demarat cercetări, stabilindu-se că şoferiţa nu a pierdut singură controlul volanului, aşa cum se credea, ci a fost lovită de un Mer­cedes cu numere de Bulgaria. Şoferul fugise de la locul accidentului. La ceva timp, maşina implicată în evenimentul rutier a fost găsită abandonată la Albota, după ce a lovit un cap de pod din beton.