Patronul de la Bistro, scandal și injurii în secția de Poliție din Prundu

DISTRIBUIȚI
bistro

Acesta fusese adus încătușat în urma unui scandal în magazinul LIDL

Cătălin Brânduşi, cunoscut ca proprietar a două localuri cunoscute în Piteşti, respective Bistro 27 și Atelier a atras din nou atenţia poliţiştilor  după ce a pornit un scandal monstru într-un hipermarket din Pitești deși era sub control judiciar pentru fugă de la locul accidentului. De la o simplă vizită la cumpărături, Cătălin Brânduși a ajuns încătușat la secția de Poliție din Prundu deoarece a înjurat angajații magazinului, ai unei firme de securitate și polițiștii care au intervenit. Motivul pentru care a început scandalul este neclar atât pentru anchetatori, cât și pentru persoanele prezente la incident din cauză că nimeni nu l-a deranjat nicio secundă pe omul de afaceri și tot scandalul a început din senin. Una dintre variantele vehiculate este cea de consum a unor substanțe, alcoolice sau de alt gen, potrivit martorilor. De data aceasta acesta nu a mai scăpat  aşa uşor, acesta ajungând în arest la domiciliu.

Patronul de la Bistro, luat pe sus de agenții de pază

O seară normală de serviciu s-a transformat într-un haos total pentru angajații de la hipermaketul LIDL din Prundu. Cătălin Brînduși a intrat în magazin, iar nimic nu prevestea scandalul ce a avut loc. După ce s-a plimbat aproximativ un sfert de oră prin hipermarket, omul de afaceri a început din senin să facă scandal și să arunce cu diverse obiecte de la rafturi. În acel moment, agentul de pază a intervenit pentru a-l potoli pe Brînduși, dar fără niciun succes și atunci a luat decizia de a apăsa butonul de panică. Până au intervenit mascații de la MSS, scandalul a continuat, dar, cu toate că agenții au apărut în câteva minute, patronul de la Bistro 27 nu a putut fi potolit. Aceștia au încercat să vorbească cu el, să îl liniștească, dar fără niciun succes. Între timp, persoanele din magazin au sunat la Poliție, iar doi agenți au intervenit pentru a aplana scandalul. În momentul în care Cătălin Brânduși a auzit că vor veni polițiștii a încercat să fugă, dar în loc să iasă pe ușă a intrat în spatele raftului de panificație. Polițiștii împreună cu angajații MSS l-au imobilizat și l-au dus în camera de supraveghere, unde, afaceristul a continuat cu injuriile și amenințările, iar atunci, agentul șef principal Ion Din a venit la fața locului și l-a scos pe Cătălin Brînduși din hipermarket pentru a-l duce la secție. După ce a fost scos din hipermarket, Cătălin Brânduși nu s-a potolit și a continuat să bruscheze și să înjure  agenții de poliție și angajații MSS. În acel moment, oamenii legii l-au încătușat, l-au băgat cu greu în mașină și l-au dus la Secția de Poliție Nr. 4 din Prundu.

După două ore de scandal și-a revenit brusc din … amețeală

După ce a fost încătușat și dus la secția de poliție, oamenii legii au încercat să descopere motivul pentru care a început scandalul, dar s-au lovit imediat de lipsa de cooperare a patronului de la Bistro. Întrebându-l ceea ce s-a întâmplat, polițiștii nu s-au ales cu filmul evenimentului ci… cu alte injurii și amenințări. Nu mai puțin de două ore au încercat să scoată adevărul de la Cătălin Brânduși, dar fără succes. După tot acest timp, patronul și-a revenit din ceea ce consumase,  începând să își ceară scuze pentru ceea ce a făcut. Mai mult, potrivit unor surse, Cătălin Brânduși părea  să aibă remușcări pentru scandalul pornit din nimic. După tot scandalul, omul de afaceri a rămas, în primă fază, reținut pentru 24 de ore.

Două fapte penale, în mai puțin de o lună

Cătălin Brânduși a fost pus sub control judiciar după ce a intrat în spatele unui Ford Fiesta, iar cel de-al doilea autoturism a ajuns într-un stâlp. În urma impactului au fost rănite șoferița, directoare în cadrul Fan Courier, și pasagera din dreapta. Imediat după accident, omul de afaceri a fugit de la locul accidentului și a abandonat mașina pe raza comunei Albota. După ce oamenii legii au făcut cercetările la fața locului, martorii l-au descris pe patronul de la Bistro, iar, astfel, a putut fi identificat de polițiști. Dacă asta nu i-a fost de ajuns, omul de afaceri a făcut scandalul și s-a ales inițial cu arest preventiv pentru 30 de zile. Având dreptul la contestație, Brânduși a cerut magistraților eliberarea, dar, a obținut în schimb o pedeapsă mai ușoară, fiind arestat la domiciliu. În această perioadă, omul de afaceri are obligaţia ca pe perioada arestului să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea instanţei care a dispus măsura şi în faţa căruia se află cauza.Mai mult, în această perioadă Brînduși este obligat „să se prezinte în faţa organului de urmărire penală ori a judecătorului ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu persoanele vătămate: agent șef principal Din Ion şi agent principal Cîrstea Eduard, Badea Cătălin şi Rădulescu Octavian – lucrători de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti sau membrii de familie ai acestora, cu martorii Marin Denisa Adriana, Pîrvu Ioana, Mondiru Andreea Paula, Cojocaru Alexandra Lavinia, Ghiţă Cristina, Iordache Ion Ilie, Nuţă Valeriu, Soare Alexandru, Nuţă Valeriu Ştefan, Sima Laurenţiu Cătălin, Jilcu Nicolae Daniel, Crăciun Cosmin, Bădescu Ion, precum şi cu alte persoane din prezenta cauză direct sau indirect, pe nici o cale”.

Alex Vlad