Patru intervenții complexe, într-o singură zi, în Laboratorul de Angiografie al Spitalului Județean

35

O echipă formată din medicii de la Laboratorul de Angiografie al Spitalului Județean de Urgență Pitești, medici din București și din străinătate, a efectuat, recent, într-o singură zi, patru intervenții complexe, ce au constat în dezobstrucții ale unor ocluzii cronice.

„A fost o zi în care am rezolvat niște cazuri foarte complexe. Am avut o prezență cu doctori din București și cu doctori din străinătate, cu un coleg de-al nostru din Liverpool, care ne-a ajutat la proceduri. Procedurile au constat în dezobstrucții ale unor ocluzii cronice , a unor vase închise de mai mult timp iar noi am încercat să le deschidem vasul acestor pacienți… Sunt cazuri complexe și s-au desfășurat cu bine. (…) Pacienții au rămas internați și apoi au fost externați fără probleme.”, a precizat dr. Elvis Boțu, medicul coordonator al Laboratorului de Angiografie.
La unul dintre pacienți, s-a folosit pentru prima dată în Laboratorul de Angiografie al Spitalului Județean Argeș o tehnologie nouă – Shockwave. Noul dispozitiv este dotat cu un balon special, cuplat la o consolă, ce emite unde cu ultrasunete care sparg calciul din profunzimea vaselor. Această metodă se aplică în cazul în care calciul din vase este mult mai profund, iar freza de rotablație nu poate ajunge la el, explică dr. Elvis Boțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here