„Pe bune, o să îți placă” și „Amintiri din Epoca de Aur”, noile filme la Cinematograful „București”

3

Sâmbătă, 21 iulie 2018, ora 18.00, la Cinematograful „București” din Pitești este programat un film din 2017, „Pe bune, o să îți placă” (titlul original: „Good Time”). Regia aparține lui  Ben Safdie și Joshua Safdie, în rolurile principale jucând Robert Pattinson, Ben Safdie, Taliah Webster, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi.

Filmul începe abrupt, după ce un jaf ratat la o bancă îl trimite în închisoare pe fratele mai mic al lui Constantine Nikas (Robert Pattinson). Acesta pornește într-o stranie odisee în lumea interlopă a orașului, în încercarea tot mai disperată și periculoasă de a-și elibera fratele. Pe parcursul unei nopți pline de adrenalină, Constantine este prins în marasmul unei descinderi într-o realitate violentă și haotică, străduindu-se din răsputeri să-și salveze fratele și pe sine însuși, știind că viețile lor atârnă de un fir. Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 22 iulie, ora 18.00, e film românesc la Cinematograful „București”, și anume „Amintiri din Epoca de Aur”, o comedie spumoasă realizată în 2009 după un scenariu de Cristian Mungiu. Regia e semnată de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu și Cristian Mungiu. Partea 1, „Tovarăși, frumoasă e viața!”, conține „Legenda milițianului lacom”, „Legenda fotografului oficial”, „Legenda politrucului zelos” și „Legenda activistului în inspecție”. În rolurile principale: Călin Chirilă, Teodor Corban, Ion Săpdaru, Alexandru Potocean și Paul Duncă. Filmul reușește să recupereze amănuntele uitate din copilăria celor care s-au născut ca „decreţei” şi care trăiesc astăzi cu nostalgia obiectelor, muzicii şi obiceiurilor tinereţii lor: cântatul imnului la începutul orelor, lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale, fericirea de a avea o banană de Crăciun şi multe altele. Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.