Pendiuc încolțit într-un alt dosar. Află despre ce este vorba!

8
tudor_pendiuc, dosar_penal, DNA, lea_international

Deși durează de mai bine de zece ani, scandalul dintre Lea International și primarul Tudor Pendiuc este departe de a fi încheiat. Societatea din București, în cadrul căreia acționariatul majoritar este deținut de francezi, nu renunță la pierderile întegistrate din cauza lui Pendiuc, din punctul lor de vedere. Astfel că, după ani de procese când cu CJ Argeș, când cu Tudor Pendiuc, pe rolul Judecătoriei Pitești se derulează o nouă acțiune între Lea International și persoana fizică Tudor Pendiuc.

 

Plângerile făcute de Lea au ajuns și la DNA

 

Scandalul își are esența la groapa ecologică de gunoi de la Albota. În urmă cu mai bine de zece ani, când s-a început amenajarea ei, Primăria Pitești încheiase un contract în vederea executării unei rampe ecologice cu o societate din București, pe numele ei Lea International Impex. Cu toate că între cele două părți se bătuse palma, a doua zi după inaugurarea șantierului, Primăria Pitești a sistat lucrările motivând că societatea în cauză nu deținea autorizație de construire. Practic, asta a reprezentat scânteia focului care s-a aprins, ulterior, între cele două părți pentru că valoarea investiției fiind una extrem de mare, firma din București nu s-a împăcat ușor cu gândul de a pierde o sumă importantă de bani. Ca atare, au urmat o serie de procese îndreptate atât către Consiliul Județean Argeș (partener în această investiție), precum și împotriva lui Tudor Pendiuc care dăduse ordinul de sistare a lucrărilor nejustificat, după cum au afirmat reprezentanții societății Lea International. După cum spuneam, procesele s-au întins pe o perioadă lungă de timp iar primarul Pendiuc chiar a afirmat, la un moment dat, că se simte hărțuit de această firmă și că are în calcul varianta de a-i acționa el în judecată pe patroni pentru calomnie. Ideea este însă că din partea societății din București au existat multe plângeri făcute împotriva lui Pendiuc, iar una dintre ele pare că a ajuns chiar și la DNA mai în urmă cu cinci ani. 

 

Francezii vor ca Pendiuc să răspundă în solidar

 

Dacă până în anul 2010, întregul scandal s-a consumat prin instanțele de judecată din București, ulterior reprezentanții societății Lea International au mutat litigiul chiar în urbea primarului Pendiuc. Așa că au făcut o nouă plângere pe numele acestuia, au înaintat-o în instanță iar în 2011  au obținut acceptul acesteia ca dosarul să fie retrimis la Parchet pentru completarea actelor de cercetare în vederea începerii urmăririi penale. Practic, francezii de la Lea doreau ca Tudor Pendiuc să răspundă în solidar pentru faptele sale, fără să mai implice și primăria, ca instituție. Procurorii au dat însă NUP în respectiva cauză, la fel cum se dăduse în respectivul dosar și de către instanțele din Capitală. Lea International nu se lasă însă și în luna mai a acestui an au introdus o nouă acțiune împotriva lui Tudor Pendiuc, mai exact o plângere îndreptată împotriva soluției dată de procurori de neâncepere a urmăririi penale și de netrimitere în judecată a primarului.