prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Pensie de 69.000 lei pentru un român! Nu a fost nici magistrat, nici parlamentar! Cum e posibil?

Un român încasează aproximativ 69.000 lei pensie și nu este fost magistrat și nu beneficiază de pensie specială. Dorina Pârcălabu, fostă șefă a Casei de Pensii, a explicat faptul că acest lucru a fost posibil din cauză că bărbatul a contribit foarte mult la fondul de pensii. Mai exact, înainte de pensionare, acesta ar fi avut salarii foarte mari.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! BEBELUȘ MORT DUPĂ CE MAMA SA LA ARUNCAT DE LA ETAJUL TREI!

“Dacă discutăm de o pensie bazată pe contributivitate, această discrepanţă nu putem să o eliminăm pentru că discutăm de principiul de bază, cel al contributivităţii. Probabil că este o persoană care a avut nişte salarii foarte-foarte mari într-un număr semnificativ de ani, care au condus la o pensie atât de mare. Şi aici, aş vrea să fac o uşoară explicaţie, cum s-a ajuns aici. În varianta iniţială a legii pensiilor privind pensiile de care discutăm noi, acestea bazate pe puncte, în care prevalează principiul contributivităţii, exista un instrument care să nu permită pensii atât de mari în momentul în care o persoană ajunge să acceseze beneficiu care se cheamă pensie. În sensul în care era plafonată baza de calcul la cinci salarii medii brute pe economie şi numai la această de bază de calcul se plăteau şi contribuţiile.

Numai că din 2007 intervenţiile legislative şi dorinţa de a încasa cât mai multe contribuţii şi deciziile politice la momentul respectiv au eliminat acest plafon astfel încât s-a plătit contribuţie pentru toate sumele încasate. Probabil, este o persoană care a lucrat la o firmă unde salariile au fost de zeci de mii de euro şi echivalentul în lei a condus la astfel de pensii. Aceasta este explicaţia pe care eu o pot da acestui caz pe care nu îl cunosc în mod particular”, a declarat Doina Pârcălabu, secretar de stat în Ministerul Familiei şi fostă şefă a Casei Naţionale de Pensii.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.