Pentru prima dată în istoria primăriei Câmpulung! Amendă colosală!

primaria_campulung, consiliul_local, blat_consilieri, edilul

Situaţie inedită la Câmpulung. Dacă îți ridici o casă fără autorizație de construire, amenda prevăzută de lege este cuprinsă între 1.000 și 100.000 lei, de obicei aplicându-se valoarea minimă.

În schimb, dacă ai autorizație de construire și toate avizele prevăzute de lege, dar nu respecți în totalitate autorizația, la centimetru, amenda este cuprinsă între 50.000 lei și 100.000 lei.

Un proprietar din Câmpulung se află în această din urmă situație, fiind amendat de Poliția Locală cu 50.000 lei, adică jumătate de miliard de lei vechi. Totul a pornit de la un vecin care l-a reclamat pe proprietar că, gardul care separă cele două propietăţi, nu a fost făcut în regulă.

Adică, propietarul reclamat s-a abătut de la propiectul iniţial şi, în loc să ridice gardul cu panouri bordurate, l-a construit din bolţari şi ar fi intrat pe proprietatea reclamantului. Însă, la faţa locului reprezentanţii administraţiei locale au constatat ca nu s-a încălcat proprietatea.

Serviciul de Control al Poliției Locale din cadrul primăriei municipiului Câmpulung a efectuat o verificare la această construcție și a aplicat o amendă record – 50.000 lei pentru nerespectarea autorizației de construire a gardului. Reprezentanta Poliţiei Locale nu a ştiut să ne spună dacă este prima amendă dată vreodată în oraşul Câmpulung în valoare de jumătate de miliard de lei vechi pentru abaterea de la proiectul de construcţie al unui gard, evitând să dea un răspuns ferm.

Am aflat noi. Este prima şi cea mai mare amendă dată vreodată de Administraţia locală din Câmpulung. Şi asta se datorează faptului că, omul a înlocuit materialul de construcţie al gardului care împrejmuieşte proprietatea.

Pe de altă parte, nu ne amintim ca vreo persoană fizică sau juridică sau vreo instituție publică să fi fost amendată pentru nerespectarea proiectului în timpul unei lucrări. Am prezentat acest caz nu doar pentru amenda uriașă care a fost aplicată unor persoane fizice din Câmpulung Muscel, ci și pentru a semnala unele nedreptăți din legislație. Mai ales că în situaţia de faţă se pot afla mulţi cetăţeni de bună credinţă din Câmpulung, dar care nu cunosc în detaliu legea.

Astfel, vrem să tragem un semnal de alarmă pentru cei care au de gând să-şi construiască un gard sau o magazie de lemne că noile reglementări ale legii vă pot aduce amenzi usturătoare, mai ales dacă aveţi un vecin „binevoitor”. În cazul de faţă, pentru un segment de gard ce măsoară apropximativ 23 de metri liniari, din întreaga împrejmuire a proprietăţii,proprietarul a fost sancţionat extrem de dur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here