Percheziții în Argeș! Două persoane reținute!

DISTRIBUIȚI

Peste 300.000 de ţigarete au fost confiscate şi un autoturism a fost indisponibilizat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș într-un dosar penal înregistrat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Două persoane au fost reţinute.

Peste 300.000 de ţigarete, susceptibile a proveni din contrabandă, au fost confiscate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș în urma acţiunii de ieri. Un autoturism, susceptibil a fi fost folosit la săvârşirea infracţiunii, a fost indisponibilizat.

În vederea probării activităţii infracţionale, poliţiştii au efectuat ieri o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Bascov, la locuinţa unui bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În urma percheziţiei poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 480 de ţigarete nefiscalizate şi un pistol neletal.

În urma administrării probatoriului, un bărbat de 36 de ani din Bascov şi o femeie de 33 de ani, din Piteşti au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Reamintim că ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au depistat, pe raza comunei Bascov, un bărbat, de 36 de ani, care ar fi depozitat într-un autoturism, aproximativ 300.000 de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă. În momentul depistării, bărbatul intenţiona să comercializeze tigarete către o femeie de 33 de ani, din Piteşti.

Pentru depistarea celor în cauză polițiștii argeșeni au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.