Performanţă URIAȘĂ reuşită de Simona Halep înaintea debutului la Wimbledon!

5
simona halep

Simona Halep, 26 de ani, se află pentru a 35-a săptămână în fruntea clasamentului WTA, depăşind-o pe germanca Angelique Kerber, cea care a rezistat 34 săptămâni pe primul loc mondial. Într-un clasament all-time al liderilor ierarhiei WTA, sportiva noastră ocupă locul 12.

Simona Halep, sfertfinalistă anul trecut la Wimbledon, va ajunge la 36 săptămâni în fruntea ierarhiei mondiale, următorul clasament urmând să fie publicat pe 16 iulie. În prezent, constănţeanca are un avans de peste 900 de puncte faţă de următoarea clasată, daneza Caroline Wozniacki, şi de 1.300 de puncte faţă de ocupanta locului al treilea, Garbine Muguruza, campioana en titre de la Wimbledon.

În timp ce Simona Halep conduce în clasamentul WTA, Mihaela Buzărnescu se menţine pe locul 28, iar celelalte patru românce din top 100 au înregistrat coborâri: Irina Begu a pierdut trei locuri faţă de săptămâna trecută şi e pe 36, Sorana Cîrstea a coborât patru locuri şi se află pe 51, Ana Bogdan a coborât patru poziţii, fiind pe 59, iar Monica Niculescu a coborât două locuri, ocupând poziţia a 61-a.

În altă ordine de idei, Simona Halep deţine poziţia fruntaşă şi în clasamentul WTA Race la simplu, pentru Turneul Campioanelor, cu un avans de 1.400 de puncte faţă de următoarea, Caroline Wozniacki, şi de 1.700 de puncte faţă de Petra Kvitova, ocupanta locului al treilea.

Campioană la Roland Garros, Simona Halep va debuta marţi la Wimbledon. Românca își va începe campania de la Londra împotriva japonezei Kurumi Nara (26 de ani), locul 101 WTA.