prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Avertisment dur! Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă din Argeș!

Pericol de înec în lacurile de acumulare și cursurile de apă din Argeș! Avertisment dur!

 Administrația Bazinală de Apă Argeș–Vedea reamintește populației că scăldatul în lacurile de acumulare și în cursurile de apă, este periculos. Recomandăm populației să aleagă pentru îmbăiere și recreere ștrandurile și zonele special amenajate.

Lacurile de acumulare sau râurile (aval de baraje), reprezintă un pericol atât din cauza cauza curenților care se formeză în timpul deversărilor şi al funcţionării hidrocentralelor cât și a colmatării şi a vegetaţiei din apă.

Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează în aceste lacuri.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BAC: PE CE LOC SE SITUEAZĂ ARGEȘUL? SUTE DE MEDII PESTE 9.00!

Persoanele care se află la plajă, la scăldat sau practică pescuitul în zonele neamenajate, în special în aval de lacurile de acumulare, se expun pericolului de înec în cazul apariției unor viituri, personalul tehnic al barajelor din administrarea ABA Argeș -Vedea neputând vizualiza și alarma întreaga zonă din aval.

Evacuarea controlată a unor debite mari de apă din lacurile de acumulare se poate realiza oricând, ca urmare a înregistrării unor precipitații în zone amonte de cele în care se efectuează deversări.

Atenționarea “Pericol de înec” este inscripţionată și pe digurile lacurilor de acumulare, prin urmare cei care o ignoră, aleg conștinent riscul.

Aceeași recomandare este adresată și persoanelor care practică pescuitul (amatori sau profesioniști), să folosească  zonele special amenajate pentru acest sport.

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs