Pericol public! Produse alterate vândute în pieţele din Piteşti

DISTRIBUIȚI

În ultima perioadă inspectorii DSVSA Argeş au intensificat numărul controalelor efectuate pe raza judeţului Argeş. Astfel că luna trecută aceştia au efectuat un număr de 255 de controale în urma cărora au fost aplicate amenzi care s-au ridicat la suma de 22200 lei. Au fost vizate fermele, abatoarele, măcelăriile, restaurantele,brutăriile, cofetăriile,  hipermarketurile şi, în special magazinele alimentare.
Nu respectau condiţiile de igienă
Luna trecută inspectorii DSVSA Argeş au efectuat un număr de 255 de controale în urma cărora au aplicat amenzi în valoare de 22200 lei. Au fost vizate abatoarele, măcelăriile, hipermarketurile, restaurantele, fermele, cofetăriile, brutăriile şi în special magazinele alimentare. Numai luna trecută inspectorii DSV au controlat 80 de magazine alimentare în tot judeţul. Principalele nereguli constatate au fost nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare, neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de depozitare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare în spaţii neautorizate, vânzarea de produse alimentare etichetate şi ambalate necorespunzător sau nerespectarea condiţiilor de igienă.
Restaurante şi depozite de produse alimentare, închise de DSV
Deasemenea inspectorii DSVSA Argeş au găsit şi produse din carne, peşte, lapte sau ouă care nu mai puteau fi comercializate. Fie că nu aveau documente legale sau că se aflau într-un stadiu avansat de alterare, acestea au fost retrase toate de la comercializare. Astfel că, luna trecută, DSVSA Argeş a retras de la comercializare aproximativ 10 tone de carne şi preparate din carne, o tonă de peşte, peste 2 tone de produse lactate şi 600 ouă. Valoarea produselor retrase de la comercializare s-a ridicat la suma de 198252 lei. În următoarea perioadă consilierii DSVSA Argeş anunţă controale sporite cu scopul de a limita neregulile. Deasemenea în luna august DSVSA a suspendat activitatea unui restaurant şi pentru două centre de prelucrare lapte, o fermă de bovine, o fabrică de nutreţuri, o fermă ovine şi un depozit de produse alimentare. Andreea Matei