prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Peste 2.000 de locuri de muncă disponibile pe șantierul Autostrăzii Pitești – Sibiu! Câți bani se oferă?

Lucrările la loturile Boița – Cornetu și Cornetu – Tigveni ale autostrăzii Pitești – Sibiu ar fi trebuit să înceapă încă de la sfârșitul anului trecut, dar constructorii se confruntă cu o lipsă acută de muncitori. Deși au fost anunțate peste 2.000 locuri de muncă, locuitorii de pe cele două trasee nu au vrut să se angajeze.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI EXCLUSIVE CU ARGEȘ MALL! LUCRĂRILE SUNT FOARTE AVANSATE!

Pe de altă parte, mulți bărbați tineri au plecat la oraș sau în străinătate, astfel că s-au interesat de aceste joburi doar persoane de peste 50 de ani. „Noi am publicat asta în comună, dar prea puțini au venit. Să zicem așa undeva de 15-20 de oameni și ăștia toți de peste 50 de ani”, a declarat pentru Știrile ProTV Cristian Alexei Ciobanu, primarul comunei Cepari.

La Perișani, în Vâlcea, mai trăiesc 2.300 de persoane, iar cei care au dorit să se angajeze au fost pensionarii. „M-ar tenta și paznic și pe motovibrator. Eu mă mulțumesc cu mai puțin”, a declarat Ion Brădeanu, un pensionar de 70 de ani.

De cealaltă parte, tinerii pun condiții și cer salarii ca în străinătate. „La cheltuiala care e în ziua de azi, trebuie să fie un salariu de 6.000-7.000, că și cu lopata e greu”, a declarat un tânăr.

Cu toată firmele constructoarea se confruntă cu lipsa acută de personal, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere spun că responsabilii pentru lucrări nu pot da vina pe lipsa muncitorilor pentru întârzieri.

„În momentul în care au venit la licitație, ca și constructori profesioniști, au spus că au și forță de muncă și utilaje. Nu poți să semnezi un contract de aproape un milion de euro și să spui că tu nu ai forță de muncă. Nu ne interesează!”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs