Piața imobiliară din Argeș, declin major în 2019

246

În primele șapte luni ale anului 2019, în județul Argeș au fost înregistrate cu mult mai puține tranzacții față de anul precedent. Situația este similară și la nivel național, unde în primele 7 luni ale anului 2019 au fost înregistrate cu circa 44.000 de tranzacții mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în perioada ianuarie – iulie 2019 au fost perfectate doar 5.922 tranzacții în sectorul imobiliar din Argeș. Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, numărul este cu 2.571 mai mic. În primele șapte luni ale anului 2018 au fost încheiate 8.493 de tranzacții imobiliare.

Conform datelor ANCPI, în acest an, numărul de tranzacții lunare maxime a fost de 942 contracte. În luna iulie, în Argeș au fost fost parafate 934 contracte. Dintre acestea, doar 191 au fost vânzări de apartamente, iar alte 234 terenuri cu construcții. Diferența este reprezentată de terenuri agricole, neagricole și fără construcții. În aceeași lună, cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate în București – 8.871, Timiș – 4.974 și Ilfov – 3.822.

Cu toate că numărul de tranzacții este în picaj, prețurile locuințelor din județul Argeș a rămas constant în 2019, acesta înregistrând mici fluctuații între 1-3 procente.

Ansambluri rezidențiale noi în Pitești

Pe site-ul de imobiliare Korter.ro sunt listate 7 ansambluri rezidențiale în Pitești. Cele mai mari prețuri se înregistrează în Complex Privilegio Piteşti, situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 143. „Prin standardele noastre ridicate îmbunătățim viețile viitorilor proprietari, punând accent pe soliditate, siguranță și calitate la fiecare detaliu, știind cât de importante sunt durabilitatea în timp a unui cămin familial, construind ca pentru familiile noastre”, transmit reprezentanții dezvoltatorului imobiliar Volumetric. Prețurile pentru un apartament aici pornesc de la 1.250 euro/mp.

La polul opus, cel mai accesibil ansamblu rezidențial în Pitești este Complex Gavana Residence, dezvoltat de Maiacasa. Pe lângă acest complex rezidențial, dezvoltatorul imobiliar a construit alte 4 ansambluri rezidențiale în Pitești: Căpitan Curtui, Maia Carpați, Maia Teilor și Maia Victoriei. Acestea două din urmă au și cele mai scumpe apartamente. Prețul/mp pentru un apartament situat în Maia Teilor și Victoriei pornește de la 920, respectiv 980 euro.

Complexul Gavana Residence este situat pe Șoseaua Seneslau nr. 2 și are locuințe cu prețuri ce încep de la 630 euro/mp. Clienții pot achiziționa apartamente cu două și trei camere, garsonierele fiind deja vândute toate. Apartamentele au suprafețe cuprinse între 52 și 113 mp, astfel că prețul unui apartament cu două camere pornește de la 43.900 euro, iar în cazul unui apartament cu 3 camere, de la 70.000 euro.

Pe lângă aceste ansambluri rezidențiale, care au fost deja date în folosință, în Pitești se mai construiesc și alte complexe, printre care Pitești Residence sau Lidl Gavana.

Totodată, pe site-ul de anunțuri de vânzare apartamente, case și terenuri – Flatfy.ro – puteți găsi peste 10.000 de anunțuri centralizate. Aici veți putea analiza toate ofertele imobiliare, de la terenuri agricole la garsoniere la  penthouse-uri și case de lux.