Pilotul Valentin Porcișteanu a deschis Săptămâna Prevenirii Criminalității cu o demonstrație de frânare de urgență

DISTRIBUIȚI
vali_porticsteanu, rally_cros, cj_arges, finantare_sport

Cunoscutul pilot de raliuri Valentin Porcișteanu a deschis, luni, cu o demonstrație de frânare de urgență, seria de acțiuni organizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității.

„Am exemplificat astăzi, aici, mai multe frânări de urgență, un exercițiu pe care îl facem și noi la probele practice ale cursurilor de conducere defensivă. Foarte mulți șoferi se confruntă cu probleme când vine vorba de acest test, pentru că le e teamă să frâneze, nu știu să frâneze corect, iar atunci când fac acest exercițiu, unii dintre ei reușesc abia la a zecea încercare să oprească mașina așa cum ar trebui. Asta este grav, pentru că atunci când vor întâlni o situația similară în trafic, nu vor avea mai multe șanse, ci una singură”, a spus Valentin Porcișteanu.

El a explicat că a exemplificat frânări de urgență la diferite viteze, pentru a demonstra că distanța necesară pentru oprirea în siguranță crește foarte rapid odată cu viteza.

La rândul său, șeful IPJ Argeș, comisarul șef Bogdan Berechet, a apreciat rolul educativ al acțiunii de prevenire.

„Am ales să deschidem Săptămâna Prevenirii Criminalității printr-o demonstrație de frânare a cunoscutului pilot de curse Vali Porcișteanu. Este o campanie care se adresează participanților activi la trafic, atât conducătorilor auto cât și pietonilor”, a declarat Bogdan Berechet.

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, IPJ Argeș va mai organiza acțiuni de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, a infracțiunilor contra patrimoniului și a violenței în familie.