Piteștenii-buni de plată din cauza întârzierii lucrărilor la Pasajul Podul Viilor

DISTRIBUIȚI
podul viilor, fonduri europene, trafic

În aceași zi reprezentanții ADR și ai Primăriei Pitești s-au contrazis la doar câteva ore distanță asupra finalizării pasajului rutier de la Podul Viilor. Pe de o parte directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat spune că lucrările sunt gata în proporție de 65%, reprezentanții Primăriei susțin opusul, mai precis, Podul Viilor este gata în proporție de 98%!.

Potrivit șefului ADR, din situațiile transmise până acum, proiectul a fost realizat în proporție de 65% până la 31 decembrie 2015, moment din care toate cheltuielile sunt suportate de bugetul local. „Noi avem aceste situaţii pe baza cererilor de la beneficiar (n.r. – Primăria Pitești). 65% din valoarea pasajului este decontată până acum, reprezentând lucrările finalizate până la termen. Restul va fi suportat de administrația locală.” a declarat Mușat.

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Pitești susțin opusul. Marcela Bădescu împreună cu viceprimarul Laurențiu Zidaru infirmă declarațiile șefului ADR, susținând că proiectul este gata în proporție de 98%.  “Probabil domnul director de la Călărași n-a citit ultimul raport al nostru, din februarie. Tot ce s-a executat anul acesta sunt cheltuieli neeligibile. Sunt surprinsă, putea să dea o fugă acolo, s-a desființat și organizarea de șantier. Iluminatul merge, cel târziu pe 1 aprilie se va circula pe pasaj”, a declarat Marcela Bădescu, șef serviciu și responsabilă cu implementarea proiectelor pe fonduri europene din Primăria Pitești.

Oricare ar fi situația, lucrările nu sunt gata nici până acum, iar piteștenii vor fi nevoiți să plătească pentru întârzierile de mai bine de trei luni.