prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Pitești. Doi minori au înjunghiat un tânăr de 17 ani! Condamnare surpriză după ce au fost găsiți vinovați!

Un tânăr de 17 ani a scăpat ca prin minune după ce a fost înjunghiat în timpul unei răfuieli dintre două găști din Pitești și București desfășurate în parcarea de lângă Poșta Banat, iar agresorii și-au aflat recent sentințele. În urma unui conflict mai vechi, doi minori din Pitești și-au dat întâlnire cu alți trei din București, la care li s-a adăugat un prieten comun care s-a mutat recent din Capitală, pentru a rezolva divergențele, dar totul s-a transformat într-un veritabil scandal care s-a soldat cu înjunghierea tânărului de 17 ani și reținerea unui alt copil de 16 ani, la acea vreme.

Au scăpat de închisoare, dar sunt sub supraveghere 24h din 24

Agresorii au fost trimiși în judecată în luna noiembrie 2022, iar în cursul zilei de luni, 3 aprilie, judecătorii Tribunalului Argeș au dat prima sentință. A. G. A., minorul care l-a înjunghiat pe tânărul rival, acuzat de tentativă de omor, a primit măsura educativă a asistării zilnice pentru o perioadă de șase luni. Mai exact, acesta este obligat ca în acest timp să urmeze un curs de pregătire școlară sau formare profesională, să se prezinte la Serviciul de Probațiune București la datele fixate și să fie consiliat psihologic. De asemenea, agresorul nu are voie să ia legătura cu victima.

CITEȘTE ȘI: AU NEVOIE JUCĂTORII FC ARGEȘ DE PSIHOLOG? GARITA: „SUNT OAMENI CARE AU NEVOIE!”

Mai mult, unul dintre ceilalți agresori, acuzat de loviri și alte violențe, a primit măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de șase luni, iar cel de-al treilea, singurul major la data săvârșirii faptelor, a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare și prestarea timp de o sută de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Pitești sau Primăria Bascov pentru infracțiunile de amenințare și loviri și alte violențe. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în zece zile de la comunicare.

A vrut să își „spele imaginea pătată” după ce a luat bătaie

Conflictul dintre cele două găști a pornit în urmă cu mai mult timp, când tânărul înjunghiat s-a luat la bătaie cu unul dintre minorii din gruparea bucureșteană și l-a „dovedit” pe minorul din Capitală. Cel mai probabil, pentru „a-și spăla imaginea”, tinerii au discutat pe o rețea de socializare și și-au dat întâlnire într-o seară din luna aprilie a anului trecut în cartierul Exercițiu pentru a rezolva problema. Astfel, cei doi piteșteni au fost aduși cu mașina de o prietenă până la Poșta din Banat, iar cei trei bucureșteni, împreună cu cel care are rude în Pitești, au venit la întâlnire.

Cele două grupări nu s-au înțeles prin vorbe și s-au luat la bătaie. La un moment dat, bucureșteanul care a fost bătut în trecut a scos un cuțit, dar în încăierare l-a scăpat pe jos, moment în care un alt tânăr din București a luat cuțitul și l-a înjunghiat pe puștanul piteștean pe la spate, între coaste și a aruncat arma în gardul viu de lângă parcarea unde s-a petrecut scandalul. De asemenea, prietenul victimei l-a tăiat pe braț pe un alt membru al grupului din Capitală.

Au fugit unde au văzut cu ochii

Imediat după ce au realizat ce au făcut, bucureștenii au fugit pe unde au văzut cu ochii. Tânărul înjunghiat împreună cu prietenul său au plecat de la locul scandalului, iar în apropiere de Restaurantul Carpați, victima nu a mai putut să meargă și a căzut secerat la pământ. Amicul lui a sunat la 112 și a anunțat ce s-a întâmplat, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje de Poliție și un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, care l-au preluat pe tânărul de 17 ani, i-au acordat primele îngrijri medicale și a fost transportat la spital.

Operat de urgență și transferat la București

Băiatul a fost dus la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde medicii l-au băgat imediat în sala de operație. Acesta suferise un pneumotorax (plămânul a fost perforat), iar starea sa era din ce în ce mai critică. Chirurgii i-au pus un tub de dren pentru a-i salva viața, iar în cursul nopții au decis să îl transfere la un spital din Capitală. Potrivit unor surse, după ce a ajuns la unitatea spitalicească din Capitală, băiatul era stabil, dar nu era în afara oricărui pericol. Medicii au fost nevoiți să îl țină mai multe zilei sub supraveghere strictă dat fiind faptul că viața sa încă era în pericol. Ulterior, mai avut nevoie de câteva zeci de zile de îngrijri medicale pentru a fi externat.

La audieri, l-au luat pe „nu știu” în brațe 

La scurt timp după petrecerea scandalului, unul dintre puștanii agresori a fost prins de oamenii legii în apropierea locului unde s-a petrecut răfuiala și a fost dus la audieri. De asemenea, în doar câteva ore, polițiștii i-au identificat și pe restul de scandalagii din Capitală și au fost duși la secție pentru a da cu subsemnatul.

Astfel, văzuți în fața faptului împlinit, tinerii au încercat să joace o ultimă carte pentru a se acoperi: l-au luat pe „nu știu” în brațe și au negat că s-ar cunoaște între ei. Din fericire, despre conflict au mai aflat și alte persoane care au spus adevărul, astfel încât judiciariștii să pună cap la cap informațiile.

Agresorul condamnat pentru tentativă de omor

După ore întregi de audieri, oamenii legii au deschis dosar penal pentru tentativă de omor și loviri și alte violențe și au decis să îl rețină pentru 24 de ore pe minorul de 16 ani care l-a înjunghiat pe piteștean. Ulterior, au fost finalizate cercetările, iar pe parcursul procesului au fost aduși în fața judecătorilor atât agresorii, cât și martori care au luat parte la răfuiala dintre cele două găști din București și Pitești.

După mai multe termene, judecătorii au decis sentințele pentru agresori: tânărul care l-a înjunghiat pe rival – măsura educativă a supravegherii zilnice pentru o perioadă de șase luni pentru infracțiunea de tentativă de omor, complicele acestuia – măsura educativă a supravegherii pentru o perioadă de șase luni pentru loviri și alte violențe, iar cel de-al treilea părtaș la răfuială (singurul inculpat major la data faptelor) acuzat de amenințare și loviri și alte violențe – zece luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 100 zile la Primăria Pitești sau la Primăria Bascov. De asemenea, principalul agresor va fi obligat să plătească victimei 75.000 lei cu titlu de daune morale și peste 30.000 lei cheltuieli aferente îngrijrilor medicale către Spitalul de Pediatrie Pitești și Spitalul Marie Curie – București.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs