În plină pandemie, primărița de la Ștefănești a început campania electorală cu fake news!

În plină pandemie, primărița de la Ștefănești a început campania electorală! În încercarea de a mai prinde câteva voturi pentru un mandat de primar, Ioana Jenica Dumitru anunță pe o rețea de socializare ca a fost prima localitate care a adoptat un proiect prin care elevii din mediile defavorizate vor primi tablete…

În realitate, acest lucru s-a întâmplat deja în două comune din Argeș: Bradu și Corbi! Cele două conduceri ale localităților au decis încă de la sfârșitul lunii aprilie ca elevii, ale căror familii nu își permit, să primească tablete pentru a putea participa la cursurile online.

Campanie… declarativă.

Ioana Jenica Dumitru a anunțat pe Facebook că a fost aprobat proiectul. În același timp, a aruncat, din nou, acuze către consilierii locali din partea formațiunilor politice.

„Cu doar o treime din consilierii PNL prezenți, un independent, Marian Gubavu de la PAM și toți consilierii PSD – proiectul pentru tabletele și sim-urile pentru elevii din Ștefanesti a trecut!

jenica tablete

Suntem prima localitate care a făcut acest gest printr-un HCL, banii îi avem din venituri proprii. Am optat pentru rețeaua mobilă cea mai ieftină ca ofertă, care are și cea mai mare acoperire la noi. Hai că se poate!” scria Jenica Dumitru pe Facebook.

Mai jos vă prezentăm anunțurile primarilor comunelor Bradu și Corbi

28 aprilie – Primăria Bradu anunță achiziționarea de tablete

bradu tablete

„În contextul epidemiei de coronavirus, având în vedere măsurile de distanțare socială impuse prin ordonanțele militare, dar și decizia autorităților de a menține școlile închise până în luna septembrie, cursurile urmând să se desfășoare doar online, am decis să inițiez un proiect de hotărâre prin care să alocăm bani școlilor din comuna Bradu, în vederea achiziționării de tablete cu serviciul de internet inclus pentru elevii claselor I – VIII. Având caracter de urgență, proiectul de hotărâre va fi propus prin suplimentarea ordinii de zi a ședinței ordinare de joi a Consiliului Local Bradu.

Tabletele vor servi ca instrument didactic, putând fi folosite atât în această perioadă, cât și după redeschiderea școlilor” anunța Stroe la sfârșitul lunii aprilie.

Distribuie prietenilor

28 aprilie – Primăria Corbi a donat tablete elevilor

tablete corbi

„ÎNVĂȚĂMÂNT ONLINE LA CORBI! PROIECT PILOT

Primaria Corbi în parteneriat cu Școala gimnazială „Naum Râmniceanu” și Inspectoratul Județean al Educației Argeș au început de astăzi implementarea unui proiect pilot denumit generic „ÎNVĂȚĂMÂNTUL LA DISTANȚĂ SAU ONLINE ” .

Datorită pandemiei de COVID-19, școlile au fost închise iar cursurile în clase, suspendate, astfel a apărut nevoia ca profesorii să țină legătura și să desfășoare lecțiile cu elevii online, pentru a respecta Ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență.

Învățămantul la distanță presupune conectarea elevilor cu resursele didactice distribuite, folosind diverse tehnologii în vederea obținerii cunostințelor și informațiilor pentru a putea parcurge materia și a răspunde sau rezolva temele transmise de către cadrele didactice acestora. Însă lipsa de logistică necesară (dispozitive, internet, aplicații, platforme,etc.) a îngreunat sau i-a pus în imposibilitate atât pe profesori cât și pe elevi de a parcurge materia și a susține cursurile la distanță, ceea ce ne-a deteminat să implementăm un proiect pilot la nivel de învățământ gimnazial și primar.

Pentru a putea realiza acest proiect am identificat instituțiile de care avem nevoie, precum și implicarea acestora, pe care le prezentăm în continuare:

  1. PRIMARIA CORBI – a pus la dispoziția elevilor din clasa a VIII-a tablete cu sim prepay pe care au fost instalate aplicatiile : zoom, skype, whatsapp, pentru a putea parcurge materia și a acumula cunoștințele necesare în vederea închiderii anului școlar și susținerea examenului de capacitate. Aceste tablete au fost la dispoziție cu titlu de folosință până la terminarea anului scolar.

Urmează în scurt timp să punem la dispoziție tablete și pentru ceilalți elevi de la clasele V-VII, iar pe termen mediu să extindem învățământul online și la clasele primare.

  1. ȘCOALA GIMNAZIALĂ „NAUM RÂMNICEANU” – în urma discuțiilor avute cu cadrele didactice, acestea s-au arătat încântate de implementarea acestui proiect și au arătat disponibilitate și implicare, urmând să vină cu propuneri și soluții concrete, iar copiii s-au arătat cei mai optimiști.
  2. INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN ARGEȘ – a răspuns pozitiv și ne-a asigurat de tot sprijinul acestora, recomandând anumite platforme compatibile învățământului la distanță.
  3. VOLUNTARII – ținând cont că totuși în mediul rural nu toți copii au avut acces la tehnologia informației și nu sunt pregătiți pentru a putea folosi aceste dispozitive și aplicații, am ajuns la concluzia că avem nevoie de voluntari în ai ajuta pe acestia și a le dezvolta abilitățile de comunicare online. De aceia facem un apel la tineri, elevi, studenți, etc, care au cunostințe de specialitate pentru a se implica și a face parte din echipa extinsa formată din : elevi, cadre didactice, angajati ai primăriei și reprezentanți ai ISJ Argeș.

Înscrierile pentru voluntariat se pot face pe facebook, messenger, sau la telefonul primăriei 0248580005

Acest proiect reprezintă o provocare pentru toți și poate fi realizat cu multă implicare, susținere și eforturi depuse din partea tuturor și îl consider un pas spre ceea ce va însemna învățământul într-un viitor nu prea îndepărtat.

MULTUMESC PENTRU SUSȚINERE TUTUROR CELOR CARE SE VOR IMPLICA ȘI LE UREZ SUCCES CADRELOR DIDACTICE, VOLUNTARILOR ȘI ELEVILOR” a anunțat primarul Virgil Baciu.