PNL Argeș – un Irak de România! Liberalii, specialiști în opoziție… între ei

19

Liberalii argeșeni au intrat în război direct cu un grup de foști oameni care nu au mai muncit pentru partid de când USL-ul era la modă. Vreo șapte membrii au fost excluși, alții s-au raliat răzvrătiților si aruncă cu vorbe greu digerabile către membrii care au pus osul la muncă, dar și către presa care atacă lipsa de implicare.

No-name-uri din PNL Argeș au început o campanie de denigrare a PNL Argeș și a oamenilor care au reușit, într-un fel sau altul (chiar dacă e vorba de creșterea procentului datorită lui Rareș Bogdan, a votului emotive anti Dragnea sau a muncii depuse de Adrian Miuțescu și a membrilor din BPJ al organizației județene a liberalilor).

Printre aceștia se număra doi foști consilieri, unul local și unul județean. Este vorba de Tiberiu Avrămescu și Dumitru Moise. Primul a avut în patru ani de mandat, un singur proiect. Drept vorbind, era unul interesant: cărți în autobuze. Dar pe linia 2 (Prundu – Bascov, la acea vreme), ar fi fost interesant să vedem cum țigăncile și țiganii lăsau uitatul după portofele din buzunare și puneau mâna pe o carte. Asta dacă știu să citească.

Al doilea, Dumitru Moise. Un fost consilier județean cu activitate zero. După o simplă căutare pe „marele” Google (sau Goagăl, cum spuneau unii acum câțiva ani), există vreo trei poze… și cam atât. Niciun proiect, nicio luare de poziție împotriva eternilor inamici – pesediștii. În schimb, Moise a avut contracte de sute de mii de lei cu administrații PSD. Coincidență? Nu prea…

După, așa zișii tineri liberali s-au răzvrătit și ei. Oare de ce? Radu Perianu a fost ales chiar de ei. După trei ani de la alegeri și doi ani în care fostul consilier local, omul care s-a dat lovit că a pierdut funcția de viceprimar din cauza unei așa zise „trădări” a reușit să pună, din nou, organizația muncipală pe butuci. Între timp, toți cei vreo 6-700 de tineri liberali au dispărut. Unde? Dracu știe!

Poate printre cei șapte au fost și oameni care au încercat să facă ceva. Nimeni nu poate contesta acest lucru. Andrei Moșteanu este unul dintre ei. Sau chiar Flavia Ghițu. Au venit cu idei noi, au încercat să facă ceva. Dar apropierea de Radu Perianu și organizarea a câtorva evenimente în trei ani nu le-a adus niciodată ceva ferm, ceva care să îi lase în partid. Până la urmă, fiecare pasăre pe graiul ei piere.

În același timp, nici Miuțescu, Tofan, Postelnicescu sau restul din conducerea PNL Argeș și PNL Pitești nu sunt absolviți de vina. Au reușit să copieze modelul PSD Argeș: nu avem nevoie de opoziție, ne-o facem singuri! În loc să lucreze cu toți membrii, au început un război intern. Da, poate PNL are o șansă în Argeș… dar după ultimii ani în care Iani Popa a sabotat partidul și a ajuns la un scor de 12% în Argeș, reușind într-un mod absolut miraculous să ajunga (iar) miraculous senator, poate ar fi fost nevoie de o schimbare a mentalității.

O să mai urmeze trei rânduri de alegeri. La prezidențiale, dacă se va menține atmosfera actuală…. PNL Argeș va fi o piatră aruncată într-un lac pentru Iohannis. La locale… să zică „mulțumesc” dacă mai prind 26 de primari ca în 2016. Iar la alegerile parlamentare, dacă Dănuț Bica nu va fi pe listă… ne e greu să ne imaginăm cu ce promisiuni ar ieși.

P.S. Dănuț Bica a reușit să fie unul dintre cei mai activ parlamentari de Argeș. Este la primul mandat, dar a reușit să arate că poate să streseze toți miniștii cu întrebări și interpelări, dar să fie aproape omnipresent în județ luând pulsul nevoilor argeșenilor.