prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Polițele RCA – schimbare majoră! Val de interdicții pentru șoferi!

Piața RCA se schimbă radical, iar șoferii nu își vor mai putea repara autoturismele în regie proprie, potrivit unui proiect legislativ adoptat recent de Senat. Potrivit actului normativ, românii vor avea un plafon de 400 euro pentru a-și repara autoturismele avariate în evenimente rutiere în afara unui service autorizat. În fiecare an, 50% dintre păgubiţi își repară autoturismele în regie proprie, cu banii primiţi de la firmele de asigurare. În noua lege RCA, plafonul este limitat la 400 de euro.

Asigurările RCA se schimbă radical

Daniel Zamfir, senator: Atunci când există o daună, aceasta să fie reparată într-un service autorizat, nu în spatele blocului, nu cu nea Gigi, nu tu singur, dai doua ciocane şi ai rezolvat problema. Aceste sume să fie fiscalizate. Nu în spatele blocului, că acolo se lucrează la negru. Sunt şi modificări care vor scumpi poliţele. Şoferii care rămân fără permis o perioadă vor plăti mai mult la RCA. De exemplu, cei care vor fi prinşi că trec pe roşu sau că nu dau prioritate. Acum, sistemul după care se formează tariful ia în calcul un singur criteriu: dacă șoferul a făcut accident sau nu.

CITEȘTE ȘI: VIDEO! INCREDIBIL CE SE ÎNTÂMPLĂ PE DRUMULUI EXPRES CRAIOVA-PITEȘTI! ANUNȚUL MOMENTULUI PENTRU TOȚI ȘOFERII!

Florin Căruceru: Noul proiect anulează RCA-ul de o lună, dar dă posibilitatea să plătim poliţa în 4, 6 sau 12 rate. În plus, cei care folosesc maşina  sezonier vor putea cere firmei de asigurare să suspende polița, cu 5 zile înainte. Atenţie, maşina trebuie parcată pe un domeniu al proprietarului. Dacă poliţiştii o găsesc pe spaţiul public, amendează şoferul. Sunt schimbări şi în privinţa sancţiunilor. Cei prinși fără RCA plătesc acum o amendă de 2.000 de lei. Noua lege înjumătăţeşte suma pentru cei care plătesc în termen de 15 zile. În plus, din toamnă, sancţiunile pentru maşinile fără asigurare ar putea fi date pe baza înregistrărilor făcute de camerele de supraveghere ale CNAIR.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs