Poliția a ridicat un pistol cu gloanțe de la locuința fiului lui Florea Costache

74
florea_costache, cj_arges, macel, caini

Ancheta în cazul atacului de la stâna din Dealul Sasului, al cărui autor a fost chiar fiul cel mare al regretatului vicepreședinte al CJ Argeș, Florea Costache, se află în plină desfășurare. Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung a trecut deja la audieri în dosar, iar poliția i-a cercetat arma cu care Mihai Florin Costache a mutilat câinele de pază ce se afla legat în lanț, pentru a păzi stâna. 

 

A început audierea martorilor

 

Procurorii care instrumentează dosarul penal deschis pe numele lui Florin Mihai Costache pentru amenințare și agresiune asupra unui animal, au început audierile martorilor. Rând pe rând au dat declarații ciobanul care se ocupă de stâna unde a avut loc atacul sângeros, viceprimarul comunei Dâmbovicioara, Ion Florescu (proprietar al stânei), fiul acestuia, dar și nora sa. Reamintim cititorilor noștri că nora viceprimarului a fost de față când, în urmă cu aproximativ o lună de zile, Mihai Costache a măcelărit cu sabia un câine de pază de la stână. Tot în fața procurorilor a ajuns și Costache jr. care, realizând gravitatea situației, și-a angajat un avocat. De la respectivul incident, acesta din urmă nu mai discută cu nimeni prin comună, iar pe lângă stâna care se află la Dealul sasului, trece fără să se uite în stânga și în dreapta. 

 

O a doua plângere depusă pe numele lui Costache

 

Nici poliția nu a stat cu mâinile în sân. Din câte s-a auzit, sabia pe care Mihai Costache a folosit-o pentru a-l răni pe câine nu i-a fost ridicată, dar a fost cercetată cu atenție, aceasta fiindu-i lăsată în custodie până la finalizarea dosarului, pentru că nu este o armă cu un anumit regim. Însă, tot polițiștii au fost cei care au ridicat pistolul cu gloanțe neletale din casa lui Costache jr., pistol pentru care avea permis, dar pe care acesta a folosit-o, ca amenințare, atunci când a agresat câinele viceprimarului din Dâmbovicioara. Așa după cum vorbește lumea prin sat, oamenii sunt bucuroși că această armă nu se mai află în posesia lui Mihai Costache deoarece nu de puține ori o lua după el când se plimba prin comună și nu ezita să tragă focuri în aer, în serile cînd dădea petreceri la locuința sa. „Da, știu că i-au confiscat pistolul… E foarte bine că s-a procedat așa. Am auzit că împotriva lui a mai depus plângere cineva, tot pentru agresiune asupra unui animal. Cred că este vorba despre o asociație de protecție a animalelor de prin București”, a precizat viceprimarul Ion Florescu. 

 

 

Câinele măcelărit cu sabia s-a făcut bine

 

Din toată această poveste, vestea bună este că ciobănescul carpatin care a fost tăiat până la os de sabia mânuită de Mihai Costache, s-a vindecat complet. După o operație de lungă durată, după zeci de copci, drenuri și tratamente antiinfecțioase, câinele de pază de la stâna viceprimarului din Dâmbovicioara s-a făcut bine. „A fost îngrijit cum trebuie, că altfel… Ne bucurăm că s-a vindecat pentru că este câinele nostru de bază și este și el un biet suflet care nu merita să treacă prin ce a trecut” a continuat vicele Florescu. Reamintim că în urmă cu aproximativ o lună de zile, Florin Mihai Costache a mers la stâna din Dealul Sasului, înarmat cu o sabie și un pistol, pentru a se răzbuna pe câinii de aici care îi întărâtaseră propriul câine de pază. Costache jr. s-a răzbunat pe singurul animal găsit în lanț, pe care l-a tăiat în mai multe locuri, lăsându-l într-o baltă de sânge. După ce și-a potolit furia, acesta a tras câteva focuri de pistol în aer, amenințător. Poate că ar fi continuat răzbunarea dacă nu ar fi strigat la el un bărbat ce se afla cu vacile la păscut în zona respectivă și dacă nora viceprimarului nu ieșea din casă la auzul scheunatului disperat al câinelui.