prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Poliția ne informează! Recomandări pentru a circula în siguranță, în condiții de caniculă!

Pentru conducătorii auto care intenționează să plece la drum lung, reiterăm faptul că, în contextul avertizărilor meteorologice privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, valabile pentru perioada 21-24 iunie a.c., în intervalul orar 10:00 – 20:00, pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din județele la care se aplică avertizări de cod portocaliu, precum și de cod roșu, printre care se află și județul Argeș.

CITEȘTE ȘI: AUTOSTRADĂ CONSTRUITĂ ÎN TIMP RECORD! AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT ÎN ROMÂNIA!

Având în vedere temperaturile caniculare prognozate pentru următoarea perioadă, sfătuim participanții la trafic să țină seama de câteva recomandări pentru a reduce riscul de a fi implicați în evenimente rutiere:

– Înainte de a porni la drum, asigurați-vă că starea tehnică a vehiculului este bună; în cazul autoturismelor, verificați funcționalitatea instalației de aer condiționat;

– Asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald. Țineți cont de faptul că, la temperaturi ridicate, pe distanțe mai lungi și viteze mari, factorii ce acționează asupra acestuia pot duce la defecțiuni.

– Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare.

– În cazul în care autovehiculul a fost staţionat la soare, înainte de a pleca la drum, folosiți instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic, necesar pentru a diminua efectul negativ al caniculei pentru deplasarea în siguranță.

– În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese, în vederea repausului şi hidratării conducătorului auto, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

– Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto!

– Dacă intenționați să parcurgeți distanțe mai mari, luați în considerare plecarea dimineața devreme sau seara, când temperaturile nu sunt la fel de ridicate și informați-vă asupra stării drumului pe care urmează să îl parcurgeți.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs