Polițistă bătută în timpul misiunii! VIDEO

DISTRIBUIȚI

Polițistă bătută în timpul misiunii! O tânără poliţistă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Schitu Goleşti, a fost lovită în timp ce intervenea pentru aplanarea unui scandal!

Duminică, în jurul orei 15.00 la 112 a fost înregistrat primul apel în care, apelantul spunea că la un bar din satul Drăghici, comuna Mihăeşti, numit „La poştaşul”, se înregistrează o stare conflictuală.

După acest apel, către locul indicat, au plecat poliţiştii Secţiei Rurale Schitu Goleşti, un echipaj format din doi poliţişti.

Aceştia, conform martorilor, au ajuns la barul unde se înregistra scandalul după circa 15-20 de minute. Între timp la 112 s-au mai înregistrat încă trei apeluri, toţi cei care sunau solicitau intervenţia poliţiştilor pentru aplanarea stării conflictuale.

Odată ajunşi la barul unde se înregistra scandalul, poliţiştii au găsit pe terasa barului doi bărbaţi, tată şi fiu, din Drăghici. Cei doi, aşa după cum au spus martorii se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, lucru confirmat în cele din urmă în ceea ce-l priveşte pe tată, acesta fiind dus la spital cu o ambulanţă, se pare că i se  făcuse rău.

Poliţiştii au aflat că cei doi, tatăl şi fiulse ocupă cu creşterea oilor. Cei doi l-ar fi bătut cu o zi înainte de acest conflict, pe un localnic, iar duminică pe un alt localnic, pe motiv că acesta din urmă, nu s-ar mai fi dus la muncă la cei doi, şi că ar merge la un alt consătean.

În faţa barului din Drăghici se afla parcată o maşină. Poliţiştii au întrebat atunci când au ajuns al cui este autoturismul parcat, iar cei doi s-au enervat imediat şi au început să aducă injurii celor doi poliţişti, un bărbat şi o domnişoară poliţist.

După o serie de înjurături, în care bărbatul mai în vârstă a strigat la poliţişti „Ce … mea vreţi mă că eu am în dreapta poliţia şi în stânga primăria, ce vreţi voi mă?, s-a ridicat de la masă şi a pornit spre poliţist, vizibil cu intenţia de a-l agresa, aşa după cum spun oamenii care au văzut incidentul. În acel moment poliţista a scos spray-ul din dotare şi de la o distanţă mai mare de 1 metru a pulverizat spre bărbat.

Când a văzut ce s-a întâmplat, fiul a pornit şi el în fugă cu o rafală de înjurături, spre poliţistă, dar pentru puţin timp a fost prins de barmaniţă şi o altă femeie ce se afla acolo, numai că a scăpat şi şi-a continuat drumul. Poliţista s-a apărat, a pulverizat şi spre cel de-al doilea spray lacrimogen, însă o rafală i-a intrat şi ei în ochi.

Tânăra poliţista s-a aplecat de usturime în zona ochilor, iar atunci un localnic A.G, i-a dat una peste cap, i-a zburat cascheta. Poliţista şi-a recuperat cascheta şi s-a retras. Bărbatul care se afla cu tatăl său la băutură, a început să ameninţe cu moartea poliţista. Atunci oamenii legii au solicitat sprijin de la Poliţia municipiului Câmpulung.

Echipele de la municipiu au sosit imediat, de asemenea la Drăghici a ajuns şi comandantul Poliţiei Câmpulung, cms. şef Gheorghe Ciolan. Acesta a coordonat acţiunea şi a solicitat sprijin mascaţilor, aşa că în scurt timp Drăghiciul a fost plin de poliţişti.

Bărbatul mai în vărstă a ajuns cu o ambulanţă la spitalul din Câmpulung, iar fiul său a fugit prin pădure, iar mascaţii au poirnit în căutarea lui. Cei doi au fost identificaţi de poliţiştii musceleni, dar şi cel care a lovit-o pe poliţistă.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ultraj.