Polițiștii din mediul rural au demarat controale aspre!

În ziua de 12 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtiești au acţionat pentru menţinerea ordinii publice, verificarea modului de organizare a pazei obiectivelor, verificarea mijloacelor de transport în comun şi autoturismelor, în contextul măsurilor specifice de limitare a răspândirii virusului Covid 19.
Aceştia au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.400 de lei.

În urma activităţilor, la punctele de lucru a două unităţi, ambele de pe raza comunei Boteni, au fost constatate nereguli, constând în lipsa analizei de risc sau neimplementarea măsurilor dispuse prin această analiză.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 de lei, conform HG 301/2012, privind normele de aplicare ale Legii 333/2003 privind paza obiectivelor şi bunurilor,totodată fiind dispuse termene pentru remedierea deficienţelor constatate.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, pentru adresare de injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.
Totodată, în cadrul activităţilor, a fost depistat un tânăr de 21 de ani, din Hârtieşti, care a tăiat fără respectarea normelor silvice 4 arbori, după care şi-a însuşit materialul lemnos. Cantitatea şi esenţa materialului lemnos au fost stabilite de către un specialist silvic, acestea fiins de aproape 0,7 mc material lemnos din specia anine, care a fost predată reprezentanţilor Ocolului Silvic Mihăeşti. În urma verificărilor, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice.

Distribuie prietenilor

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au desfăşurat activităţi de menţinere a ordinii publice, verificare a mijloacelor de transport în comun şi autoturismenlor, precum şi protejare a populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, în contextul măsurilor specifice de limitare a răspândirii virusului Covid 19.
Aceştia au aplicat 5 sancţiuni în valoare de 3.400 de lei, şi au confiscate valoric bunuri fără provenienţă legală, în valoare de 136 de lei.
În urma activităţilor, poliţiştii au constatat că la trei puncte de lucru ale unor societăţi comerciale de pe raza localităţii Ţiţeşti, erau puse în vânzare produse de panificaţie fără documente legale de provenieţă.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 12/1990 privind combaterea comerţului ilicit, totodată fiind aplicată măsura complementară de confiscare valorică a produselor ce nu aveau dovedită provenienţa, cu o valoare de 136 de lei.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 400 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, pentru adresare de injurii şi ameninţări cu acte de violenţă.
Totodată, au fost verificate mijloace de transport în comun şi autoturisme, iar la toate punctele de lucru ale agenţilor economici au fost purtate discuţii cu reprezentanţii acestora şi cu cetăţenii, referitor la respectarea recomandărilor medicale şi a normelor legale, cu scopul limitării răspândirii infectărilor cu coronavirus.