Poliţiştii locali din Câmpulung au alergat după ,,plocoane” pentru o competiţie sportivă…

19

Poliţiştii locali din Câmpulung au alergat după ,,plocoane” pentru o competiţie sportivă… S-au conformat sarcinilor primite de la primarul Liviu Ţâroiu pentru că acesta a rămas fără consilier personal dar şi fără şofer. Un consilier local de la PNL s-a sesizat cu privire la activitatea poliţiştilor locali din Câmpulung.

Încurcătura s-a creat, când la data de 1 aprilie, (şi nu a fost păcăleală) cei din Ministerul Tineretului şi Sportului şi conducerea Clubului Sportiv Muscel Câmpulung au bătut la uşile primăriei Câmpulung pentru a solicita sprijin financiar pentru baremul de arbitraj şi transportul arbitrilor. Asta pentru a se putea organiza Cupa României la box juniori, la Câmpulung în perioada 24-27 aprilie la care participă 150 de pugilişti din întreaga ţară.

Cum în bugetul local nu erau prevăzuţi bani la nici un capitol, primarul Liviu Ţâroiu a apelat la câţiva agenţi economici pentru a sponsoriza acest eveniment sportiv. După ce a făcut acest lucru, i-a convocat apoi pe aleşii locali de urgenţă pentru ca banii primiţi din sponsorizări să ajungă la arbitrii.

După ce le-a cerut sprijinul primarul, poliţiştii locali au fost cei care s-au ocupat de documentaţia necesară, deoarece Liviu Ţâroiu a rămas de unul singur, după ce consilierul personal şi şoferul a plecat viceprimar la Cetăţeni.

,,Am convocat nişte agenţi economici puternici pentru a sponsoriza acest eveniment şi am primit nişte bani. Este vorba de 6500 lei, bani pe care i-am primit de la vreo 6 firme. Nu avem introdus în buget acest sprijin financiar pentru arbitrii. Nici la cheltuieli, nici la venituri. V-am convocat ca să fiţi de acord cu aceste sponsorizări”, a declarat primarul Liviu Ţâroiu.

,,A fost o perioadă de pauză în organizarea unor competiţii la Câmpulung, nu existau bani de arbitraj. Veneau la prima gală iar apoi arbitrii se retrăgeau şi nu se mai ducea competiţia până la final”, a mai completat consilierul local Constantin Staicu.

După ce a ascultat toate discuţiile, consilierul local de la PNL, Bogdan David a afirmat că nu înţelege rolul Poliţiei Locale în a se ocupa de plocoane…

,,Nu intră în atribuţiile Poliţiei Locale să caute, contracte de sponsorizare. Adică să facă rost de bani”, a mai spus David.

,,Eu i-am rugat să înmâneze aceste hârtii, fac doar o deplasare în teritoriu”, i-a dat răspuns primarul Ţâroiu.