Polițistul pistolar, la un pas de condamnare

DISTRIBUIȚI
verdict

Fostul ofițer DIPI care a împușcat un polițist și și-a incendiat apartamentul este la un pas de condamnare. Magistrații de la Curtea de Apel Pitești au decis trimiterea în judecată a lui Alin Marin. Mai mult, acesta a încercat să scape de decizia judecătorilor și a contestat rechizitoriul procurorilor, dar, toată speranța sa a fost în zadar după magistrații au decis să îi respingă toate cererile.

A contestat rechizitoriul

Ofițerul DIPI a încercat să convingă instanțele de la Tribunalul Argeș că probele și urmărirea penală a fost întocmite nelegal, dar, cu toate acestea , i s-a respins totul. Alin Marin a contestat rechizitoriul procurorilor în care se aduc dovezi că în seara de 10 noiembrie a pornit un scandal monstru. Mai exact,  după ce s-a certat cu soția sa, ofițerul a dat foc dormitorului apartamentului în care locuia. Vecinii speriați de fumul gros au anunțat pompierii care au intervenit pentru a stinge flăcările. Însă, când au ajuns, Alin Marin s-a opus și a încercat să-i dea afară, moment în care au intervenit polițiștii și jandarmii. Vizibil băut, ofițerul a scos pistolul și a nimerit-o prima dată pe proprietara apartamentului în picior și când comisarul Adrian Dumitrașcu de la Secția 1 a încercat să îl calmeze pe agresor, a fost împușcat în cap. Din fericire, înainte să mai facă și alte victime, un jandarm i-a smuls arma din mână, l-a pus la pământ și l-a imobilizat.

Fostul ofițer acuzat de tentativă de omor cu premeditare

După ce magistrații au decis să îi respingă contestația, judecătorii au hotărât ca fostul ofițer DIPI să fie trimis în judecată pentru tentativă de omor. „În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 557/P/2016 din 01.02.2017 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului MARIN MARIAN ALIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat cu premeditare asupra două sau mai multe persoane, unele având calitatea de poliţişti, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, prev. de art. 32 c.p. rap. la art. 188 c.p. şi art. 189 alin. 1 lit. a şi f c.p. cu aplic. art. 257 alin. 1 şi 4 din c.p., uz de armă fără drept, prev. de art. 343 alin. 1 din c.p., cu aplic. art. 38 alin. 2 din c.p., distrugere, prev. de art. 253 alin. 4 din c.p., lovire sau alte violenţe săvârşite asupra unui membru de familie, prev. de art. 193 alin. 2 din c.p. cu aplic. art. 199 alin. 1 c.p., cu aplic art. 38 alin. 1 din c.p., a administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii privind pe inculpatul MARIN MARIAN ALIN. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.03.2017 la Tribunalul Argeş-Secţia Penală” se arată în decizia magistraților.

Alex Vlad