POLIȚISTUL UCIGAȘ ÎȘI „VÂNDUSE SUFLETUL” CĂMĂTARILOR: „A PIERDUT LA PARIURI SUME IMENSE ȘI…”

9

Marius Franțescu își ”vânduse sufletul” cămătarilor și era înglodat în datorii. Polițistul ucigaș a pierdut la pariuri sume imense și se pare că era distrus din punct de vedere psihic.

Marius Franțescu, polițistul care și-a împușcat copilul, iar mai apoi s-a sinucis, avea mari probleme cu banii! Bărbatul, care era angajat al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Pitești, făcuse mai multe împrumuturi la bănci în ultimii ani. Cel mai mare credit a fost luat în 2014, cu scadența în 2034, iar soldul era de 166.500 de lei. Banii i-a luat pentru achiziționarea unui apartament.

Polițistul ucigaș mai avea trei credite, făcute în 2014, 2015 şi 2017, în valoare totală de 31.000 de lei, semn clar că nu se descurca bine cu banii. Datoriile sale cumulate erau de 197.500 de lei, adică aproximativ 43.000 de euro, în condiţiile în care salariul său lunar era de 2.244 de lei, la care se adăuga norma de hrană în valoare de 976 lei pe lună.

Acestea nu erau, însă, singurele datorii pe care le avea Marius Franțescu. Potrivit CANCAN.RO, bărbatul avea datorii imense la cămătari și a pierdut sume mari la pariuri. Motiv pentru care, de altfel, a și divorțat!

“Era la pământ din toate punctele de vedere. Se confrunta cu probleme financiare grave, nu mai știa unde și la cine să mai apeleze. Pariurile l-au ruinat, a pierdut acolo sume imense. Era, pur și simplu, distrus. Nu s-a împrumutat doar la bănci, ci și la cămătari, cărora le datora mulți bani”, a dezvăluit pentru CANCAN.RO, un apropiat al lui Marius Franțescu.

Filmul crimei

Poliţiştii şi procurorii au descoperit în apartamentul poliţistului un recipient în care ar fi fost o băutură alcoolică, aşa că vor cere prelevarea probelor biologice pentru a stabili dacă bărbatul a consumat alcool înainte să comită fapta. Totodată, poliţiştii încearcă să afle dacă bărbatul a premeditat totul, întrucât arma crimei, pistolul din dotare, îi aparţine.

“Trebuie să vedem motivul pentru care a ridicat arma, dacă a participat la o misiune, ca să ne poată indica dacă a premeditat sau nu fapta”, a spus Marius Ştefan, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Cel mic a fost lăsat de mamă în grija tatălui, în condiţiile în care părinţii băieţelului au divorţat săptămâna trecută la notar şi au obţinut custodie comună pentru fiul lor. După prânz, când a văzut că fostul soţ nu mai răspunde la telefon şi nici la uşă, femeia a sunat la 112. Pompierii i-au găsit în locuinţa pe cei doi – tată şi fiu – împuşcaţi.