prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Poluare masivă pe râul Argeș! Sute de litri de motorină și uleiuri deversați ilegal!

Patronul unui service auto de pe strada Depozitelor va ajunge în fața judecătorilor după ce a deversat sute de litri de deșeuri petroliere pe malul râului Argeș, în zona Podul Viilor. Bărbatul în vârstă de 39 ani este acuzat că la începutul anului 2023 nu ar fi contractat o firmă specializată pentru a scăpa de deșeuri, și a preferat să le arunce în canalul pluial. În urma gestului său inconștient, a fost poluat atât solul, cât și apa din zona Podul Viilor. Oamenii legii au finalizat cercetările și au transmis dosarul cu propunere de trimitere în judecată procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI EXCLUSIVE CU ARGEȘ MALL! LUCRĂRILE SUNT FOARTE AVANSATE!

„Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase și de evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele martitime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol.

Din cercetări s-a stabilit că, în după-amiaza zilei de 31 ianuarie 2023, un bărbat de 39 de ani, din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți cu obiect de activitate principală întreținerea și repararea autovehiculelor, ar fi evecuat cantitatea de 500 litri de deșeuri petroliere, dintr-un bazin de plastic, pe malul canalului destinat apelor pluviale, pe sol, ulterior, în apa canalului destinat apelor pluviale ce se varsă, la rândul său, în apa râului Argeș, modificând, astfel, caracteristicile apei și producând un prejudiciu. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată” potrivit IPJ Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs