Postul de manager al Spitalului Judeţean- în aer! Singurul candidat înscris, a mai picat examenul de două ori

17
spitaLUL JUdetean arges

Problema managerului Spitalului Judeţean Argeş este departe de a lua sfârşit. Dacă în urmă cu ani de zile, aveam o conducere stabilă care avea timp şi putea să aducă îmbunătăţiri şi un plus valoare spitalului, în ultimul timp totul este un haos. Am asistat la scandaluri pentru funcţie cu acuzaţii grave, interimare care se termină în şase luni, iar recent…postul a fost scos iarăşi la concurs.

Aurelian Gheorghe a decis…se pensionează

În urmă cu aproximativ cinci luni şi jumătate, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a desemnat o persoană la conducerea Spitalului Judeţean. Este vorba despre inginerul Aurelian Gheorghe, trimis de la CJ , să schimbe faţa spitalului. Mai exact să se ocupe de finanţări şi reabilitarea spitalului. Însă, aceste lucruri s-au pierdut pe parcurs, necunoscut fiind motivul real. Spunem asta pentru că recent, managerul Aurelian Gheorghe a anunţat că pleacă. A explicat că postul de manager a fost scos la concurs, dar că domnia lui nu va mai candida. Motivul… este şi el aproape de vârsta de pensionare. Ne întrebăm oare, preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, nu a ştiut câţi ani are Aurelian Gheorghe? Spunem asta pentru că, în urmă cu cinci luni când l-a trimis pe Aurelian Gheorghe, inginer de profesie, să preia conducerea spitalului, motivaţia a fost clară. Este expert pe fonduri europene şi este cel mai potrivit să ne ajute să reabilităm şi modernizăm spitalul, chipurile urmând a aduce bani de la UE pe proiecte.  Ca expert, ar fi trebuit să ştie că o clădire publică atât de veche şi de şubredă nu ar putea primi finanţare nici de pe lună. Deci, cine pe cine a minţit? Acum, după cinci luni, îl întrebăm pe Dan Manu ce proiecte au fost depuse, pentru că spitalul se află în acelaşi stadiu, nu s-a făcut nici cea mai mică lucrare de reabilitare. Şi totodată, dacă Aurelian Gheorghe pleacă fără să ajute la reabilitarea spitalului, care sunt considerentele reale pentru care a fost trimis pe acea funcţie? Sau care au fost interesele?

Medicul Cristina Şuşală are o vastă experienţă…la Domneşti

Postul de manager a fost iarăşi scos la concurs şi cel mai probabil examenul propriu-zis va avea loc în luna aprilie. Până la acest moment, se pare că la concurs nu s-a înscris decât doctorul Cristina Şuşală, venită de la Centrul Multifuncţional Domneşti. Iar surse medicale susţin faptul că, la ce dezastru şi haos este în spital, nici nu se va mai înscrie nimeni. Şi aceleaşi surse medicale spun că doctorul Şuşală nu este nici pe departe omul potrivit şi capabil să managerieze spitalul. Reamintim faptul că, doctorul Cristina Şuşală a mai participat de două ori la concursul pentru postul de manager, dar nu a reuşit să promoveze.  A doua oară, după ce Marius Bălan a ieşit din examen acuzând fraudarea acestuia, concursul a continuat doar cu celălalt candidat, medicul Cristina Șușală, care a obținut nota 6, 70. Șușală nu a trecut examenul, candidatul fiind declarat respins, pentru că nota minimă pentru adjudecarea probei era 7. Cu toate acestea, se pare că acest medic este ambiţios şi vrea cu orice chip, să obţină această funcţie. Iar noi îl întrebăm pe preşedintele CJ, oare aceasta este o soluţie iar în această situaţie, putem să mai sperăm că vom avea şi noi condiţii şi un spital decent?  Până şi spitale din oraşe mici, ca spre exemplu cel din Alexandria, judeţul Teleorman, au fost reabilitate în totalitate pe fonduri europene, iar condiţiile sunt absolut incomparabile cu cele din spitalele argeşene. De ce în oraşele mici se poate, iar la noi pacienţii sunt nevoiţi să suporte mizeria sau lipsa medicamentelor?   Andreea Matei