prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Poți ieși fals pozitiv la droguri și sta un an fară permis! Dezvăluiri oficiale!

Rezultat fals-pozitiv la droguri, „sancționat” mai aspru decât unul real la alcool! Șoferii nevinovați pot rămâne chiar și un an fără permis! 

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Poate părea de necrezut, dar șoferii care au un rezultat fals-pozitiv la testele anti-drog se aleg cu o suspendare foarte lungă a permisului de conducere. Aceștia sunt conduși la o unitate medicală unde le sunt recoltate probe biologice. Deși sunt nevinovați, pot fi „sancționați” chiar mai aspru decât cei care au condus sub influența alcoolului.

Ai grijă ce mănânci!

Sunt numeroase situații în care, din cauza unor alimente sau a unor băuturi, șoferii au rămas fără permis o lungă perioadă. Fiindcă la teste anti-drog, realizate de poliția Rutieră, aparatul a indicat un rezultat fals-pozitiv.

Din cauza timpului lung de procesare a probelor biologice, chiar dacă șoferul nu a consumat nici o substanță interzisă, permisul i-a fost suspendat luni sau chiar ani de zile.

„Polițistul este obligat să ia aceste măsuri pentru că nu are de unde să știe dacă am mâncat mac sau chiar am consumat substanțe interzise. Procedura asta este, se va întocmi dosar in rem și o să se rețină permisul de conducere […] până când vor veni rezultatele de la sânge și de la urină. Și după câteva luni de zile, când vor veni aceste rezultate negative, atunci o să primești permisul de conducere înapoi”, a explicat un fost polițist.

Practic, un rezultat fals-pozitiv la droguri este „sancționat” mai aspru decât unul real la alcool, iar șoferul nevinovat, deși nu a comis nici o infracțiune, are permisul suspendat până la procesarea probelor biologice. Dar, dacă e prins că a condus sub influența alcoolului, în limita contravenției, atunci redobândește dreptul de conducere în doar 3 luni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs