prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

POVESTEA EMOŢIONANTĂ A PARTENERULUI LUI DOBRIN DIN ATACUL LUI FC ARGEŞ! Radu Jercan a plecat la Dumnezeu


S-a mai dus un fost jucător al campioanei F.C. Argeş. Radu Jercan, zis Redy… Ion Gogu Prepurgel, Nicolae Dobrin, Costantin Cârstea, Bebe Barbu, şi acum Radu Jercan, întregesc în ceruri prima echipă campioană care a fost F.C. Argeş…

Sâmbătă seara, puţin după ora 19.00, Radu Jercan ne-a părăsit. Cumplita veste a primit-o Remus Vlad, naşul său de cununie şi botez al copiilor, de la soţia fostului fotbalist. Vlad şi Jercan au jucat cinci ani şi jumătate la F.C. Argeş, şi în anul 1972 au câştigat primul titlu de campioni. Remus Vlad era căpitanul echipei campioane, iar Redy Jercan unul din golgheteri. Din echipă mai făceau parte Vasile Stan, Spiridon Niculescu, Bebe Barbu, Constantin Olteanu, Remus Vlad, Constantin Cârstea, Petrică Ivan, Marian Popescu, Marcel Pigulea, Ion Roşu, Ion Ciolan, Constantin Frăţilă, Constantin Radu I. Şi peste toţi, marele, inegalabilul, Nicolae Dobrin! Antrenori Florin Halagian şi Tănase Dima.

Redy Jercan a jucat 230 de meciuri şi a marcat 32 de goluri pentru F.C. Argeş

Radu Jercan era născut la 24 octombrie 1945 la Popeşti Leordeni. A venit la F.C. Argeş în anul 1967 de la Victoria Bucureşti. Extremă stângă, cu bună tehnică şi o viteză de sprinter, alerga suta de metri în 11,30 secunde, Jercan a fost unul din fotbaliştii creaţi de geniul lui Dobrin. A jucat la F.C. Argeş 230 de meciuri pentru care a înscris 32 de goluri. Are o selecţie la echipa naţională mare, şi două convocări la lotul olimpic. S-a retras din fotbal de la F.C. Argeş la 31 de ani. Profesor de Educaţie Fizică, Radu Jercan s-a apucat de antrenorat în 1977 şi a pregătit mai multe echipe: Muscelul Câmpulung, S.N. Olteniţa, C.S. Târgovişte, Chimia Găieşti, Textila Roşiori şi I.U.P.S Chitila.

Remus Vlad povesteşte…

„Sâmbătă eram în tribună la meciul CFR Cluj – Gloria Bistriţa, şi am primit un telefon de la fina mea, soţia lui Redy Jercan: <Radu nu mai e… S-a prăpădit>, mi-a spus plângând fina. Am rămas fără grai. Ştiam că are probleme de sănătate, dar nu mă gândeam că sunt aşa grave. L-am văzut ultima oară în urmă cu câteva luni, atunci mi-am înmormântat soţia… Am fost la voi, la Piteşti la înmormântarea lui Gicu Dobrin, lui Constantin Cârstea, lui Bebe Barbu, şi mai demult, la înmormântarea lui Gogu Prepurgel. Acum, la înmormântarea finului meu, nu pot ajunge, din motive obiective, la Popeşti Leordeni pentru a-mi lua bun-rămas de la el, şi unde va fi îngropat. Dumnezeu să-l ierte!”, spunea ieri Remus Vlad, fostul jucător al Argeşului, coleg, bun prieten şi naşul lui Redy Jercan.

Vasile Stan: „Redy era un mare caracter”

Vasile Stan a jucat cu Radu Jercan ani buni la F.C. Argeş, au fost prieteni şi s-au bucurat împreună în anul 1972 la primul titlu de campioni. „Am rămas înmărmurit când am aflat că Redy Jercan a murit… Era născut ca şi mine în 1945. Redy era mare caracter. În ultimii ani n-am mai ţinut legătura. Ştiu că era pensionat şi stătea în Bucureşti. Păcat de el… şi uite cum ne ducem unul câte unul din prima echipă campioană de la F.C. Argeş”, spunea trist, Vasile Stan.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs