Prefectura Argeș face ordine în actele Primăriei Pitești. Delegarea de atribuții dintre Pendiuc și Ionică, în vizorul lui Cristian Soare

DISTRIBUIȚI
tudor pendiuc, cornel ionica, primaria pitesti, cristi soare

Revenirea la serviciu a lui Tudor Pendiuc a iscat vânzoleală în actele administrative ale Primăriei Pitești. Concret, după data de 14 august 2015, când Curtea de Apel București i-a permis lui Pendiuc să se întoarcă pe funcția de primar, au existat o serie de documente emise de primărie care au purtat semnătura vicelui Cornel Ionică, deși ele trebuiau parafate de edilul șef al Piteștiului.

 ”Nu ne-au fost prezentate dispoziţii de delegare de atribuţii ale primarului”

Sesizând aceste aspecte, Prefectura Argeș a încercat să facă ordine în actele primăriei, numai că birocrația și hârțogăria pun barieră în acest sens. ”În data de 14 august 2015, Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia primarului Tudor Pendiuc şi a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. În această situaţie a încetat şi măsura suspendării acestuia din funcţia de primar al municipiului Piteşti încetând, astfel, şi aplicabilitatea hotărârii Consiliului Local al municipiului Piteşti prin care unul dintre viceprimari a preluat atribuţiile de primar. Având în vedere aceste aspecte, am solicitat Primăriei Municipiului Piteşti să ne prezinte dispoziţia de delegare de atribuţii către viceprimarul care semnează aceste dispoziţii. Am discutat şi cu primarul Tudor Pendiuc solicitându-i să ne prezinte un punct de vedere al domniei sale în această chestiune. Până la acest moment nu ne-au fost prezentate dispoziţii de delegare de atribuţii ale primarului, delegare care potrivit Legii administraţiei publice locale se poate face către viceprimari, secretar sau alte persoane din aparatul de specialitate al primarului; odată cu delegarea de atribuţii  în anumite domenii de activitate se deleagă inclusiv prerogativa legală de a emite dispoziţii”, explică prefectul Cristian Soare.

Ultimatum: 7 zile!

În toată această tevatură, Instituția Prefectului rămâne fermă pe poziție și dă ultimatum Primăriei Pitești. ”Potrivit legii,în situaţia în care Primăria municipiului Piteşti nu ne prezintă dispoziţii de delegare de atribuţii către viceprimar, în următoarele 7 zile, ne aflăm în situaţia de a sesiza instanţa de contencios administrativ în vederea anulării dispoziţiilor semnate de acesta din urmă.”, concide prefectul de Argeș.