Prejudiciu de 21000 lei! APM Argeș –obligată să plătească daune morale unui cetățean

Se cere demisia Cristianei Surdu!!!!

Un cetățean, pe nume Balan Ilie, din Câmpulung, a dat în judecată Agenția de Mediu Argeș și pe directorul instituției, Cristiana Surdu. Motivul se pare că ar fi emiterea unei autorizații de mediu pentru un operator economic vecin cu gospodaria sa.

Instanța i-a dat dreptate și a anulat autorizația de mediu și i-a obligat pe pârâți, respectiv pe Surdu Cristiana și alți angajați ai instituției de mediu la plata daunelor morale în valore de 21000 lei.

Astfel că, directoarea Surdu Cristiana împreună cu Denisa Maria (șefa de la autorizări și mâna dreapta a directoarei) și Cristina Micu care a întocmit lucrarea, sunt obligate să –l despăgubeasacă pe Balan Ilie.

Deși APM Argeș avea două case de avocatură, procesul a fost pierdut

Deși APM Argeș, la vremea procesului, avea două case de avocatură, Carmen Nen și asociații din Pitești și mai nou Pargaru, Soare și asociații din București, procesul a fost pierdut în fața unui cetățean de bună credință din Câmpulung care semnala funcționarea necorespunzătoare a unui service auto, cerând anularea autorizației de mediu. Prin deducție, dacă funcționarea era necorespunzatoare, înseamna că și actul de reglementare era emis greșit.

Distribuie prietenilor

Pentru că Agenția a rămas fără consilier juridic, care, culmea, câștigase în prima instanță procesul, se pare că directoarea Surdu nu a vrut să angajeze pe nimeni, și ar fi preferat casele de avocatură, plătite cu sume de bani duble față de fostul angajat.

ANPM a declanșat un control în Argeș

Procesul a fost câștigat de mult de Balan Ilie, însă APM Argeș tergiversează plata daunelor financiare, acesta văzându-se nevoit să sesize Agenția Națională Protecția Mediului – autoritatea superioară APM Argeș pentru nepunerea în aplicare a hot judecătorești.  ANPM a declanșat un control pe această speță.

Se pare că Balan Ilie a făcut și o plângere Cristianei Surdu adresată Ministerului Mediului și Agenției Naționale pentru Protecția Mediului pentru comportamentul total inadecvat al acesteia și al secretarei într-o conversație telefonică.

Angajații APM Argeș, sesizează faptul că prin managementul defectos al directoarei Surdu Cristiana, instituția a intrat în colaps de personal. Se pare că, declinul a început odată cu plecarea consilierului juridic, un profesionist. La scurt timp numărul oamenilor care au plecat s-a îngroșat, peste zece profesioniști au plecat de la Mediu. Motivele? Angajații instituției spun că abuzurile în funcție ale directoarei la adresa oamenilor și disprețul față de ei.

surdu cristiana