prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Premieră pe acest drum expres din România! Așa ceva nu s-a mai văzut!

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), care va prelua autostrăzile de la CNAIR, vrea să lanseze licitația pentru studiul de fezabilitate al Drumului Expres București – Giurgiu și vrea ca acesta să fie primul proiect integral al statului cu modelare BIM, un soft cu proiectare 3D, inclus în SF, a declarat joi Gabriel Budescu, directorul general al CNIR, la Gândul Live. Proiecte cu componenta BIM au mai fost făcute pe alte proiecte din România, dar nu cu CNIR ca beneficiar.  Studiul de fezabilitate va stabili dacă profilul va fi de Autostradă sau Drum Expres (valorile de trafic ar putea indica profilul de Autostradă).

CITEȘTE ȘI: CÂND VOR CIRCULA ȘOFERII DE LA BUCUREȘTI LA SIBIU DOAR PE AUTOSTRADĂ? ANUNȚUL MOMENTULUI!

De asemenea, CNIR transmite că Studiul de Fezabilitate va evalua și scenariul finanțării prin parteneriat public privat (PPP). Totodată, studiul de fezabilitate al Drumului de mare viteză București – Giurgiu va indica soluțiile de conexiune cu Autostrada București Sud (A0) și cu noul pod peste Dunăre Giurgiu – Ruse, obiectiv pe care Comisia Europeană îl va finanța prin CEF (etapa studiului de fezabilitate).

„Drumul de mare viteză București – Giurgiu va fi un proiect nou, cu studiu de fezabilitate proiectat de noi. Îmi doresc să îl scoatem cât mai repede, dar și cât mai bine. Vreau să intervenim cu un element de noutate, să implementăm pentru prima dată într-un studiu de fezabilitate ca o cerință a beneficiarului soluțiile inovative de tip BIM – Building Information Modelling. Este un soft bazat pe modelare 3D, care oferă instrumentele și informațiile pentru planificare, proiectare, urmărire în timp, gestionare în timp, execuție, urmărire a tot ce înseamnă construcția în sine. Noi ca beneficiar n-am mai cerut proiecte făcute în BIM până acum, dar ele au mai fost făcute pe Sibiu – Pitești secțiunea 4 de către cei de la PORR și la Podul peste Tisa. Este prima dată când noi ca beneficiar venim cu astfel de cerință”, a declarat Budescu.

Modelarea BIM (Building Information Modeling) reprezintă un proces inteligent bazat pe model 3D, care oferă instrumente și informații pentru planificarea, proiectarea, construcția și gestionarea construcțiilor și a infrastructurii. BIM permite crearea și gestionarea datelor despre un proiect de construcție pe parcursul întregului său ciclu de viață, de la concept și proiectare până la construcție și întreținere.

Utilizarea BIM în infrastructura rutieră reprezintă o extensie a principiilor și tehnologiilor BIM aplicate la proiectarea, construcția și întreținerea drumurilor, autostrăzilor, podurilor și altor elemente ale infrastructurii rutiere. Acest proces permite o abordare integrată și eficientă a proiectelor de infrastructură rutieră.

Modelarea BIM pentru infrastructura rutieră cuprinde o gamă largă de elemente și componente, fiecare având un rol esențial în realizarea unui model integrat și precis al proiectului.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.