Premierul Tudose, informaţii de ultimă oră despre Institutul Cantacuzino

8

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, se află în vizită oficială în România. Ea s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose și președinții celor două camere, Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea.

Premierul Tudose a subliniat că a primit ajutor în domeniul reformei din Justiție, pe zona de penitenciare, unde România are o problemă, dar și un ajutor nesperat din partea Comisiei pentru Cantacuzino. Rămâne de mutat în zona de apărare dar și cu finanțare de la UE.
Corina Crețu a declarat, joi, după discuțiile cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, că a venit să arate sprijinul UE,  sprijin pe care l-a arătat tuturor guvernelor, dar a subliniat că atunci când vine vorba despre implementare este responsabilitatea exclusivă a autorităților.

,,România este într-un context foarte bun, Eurostat a confirmat că are cea mai mare creștere economică din toată UE și eu cred că, prin eforturi de a face reforme structurate și de a stimula mediul de afaceri și investițiile, putem face ca aceasta creștere economică să fie sustenabilă pe termen lung”, a mai spus comisarul european.