Presiuni asupra ministrului Culturii pentru ca Vila Florica să rămână în administrarea CJ Argeș!

109

Vestea că Vila Florica nu va mai rămâne în administrarea CJ Argeș a picat ca un trăznet pentru actuala conducere a județului! Ministrul Culturii a decis să nu mai prelungească contractul de concesiune asupra Conacului Brătienilor și să se ocupe direct de unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.

Fostul ministru Noica, în audiență la Ministerul Culturii

Potrivit surselor noastre, după aflarea veștii, conducerea CJ Argeș a încercat să facă presiuni asupra ministrului Bogdan Gheorghiu trimițându-l în audiență pe fostul ministru țărănist Nicolae Noica.

Acesta a încercat să îl înduplece pe gheorghiu susținând că Vila Florica nu va face altceva decât să împovăreze bugetul ministrului cu aproximativ 40.000 lei pe an și că cel mai bine ar fi CJ Argeș să se ocupe în continuare.

Realitatea este în schimb alta. Administrarea Conacului Brătienilor nu depășește 12.000 lei pe an, iar această sumă ar putea să scadă considerabil dacă obiectivul ar fi valorificat la adevărata valoare culturală și istorică.

Ministrul Culturii: „Ascult toate opțiunile, dar decizia eu mi-o asum”

„Domnul Noica mi-a argumentat că pentru Vila Florica se cheltuie 40 de miliarde lei vechi pe an pentru întreținere și salarii și ar fi mai bine ca banii să vină de la Consiliul Județean Argeș” – Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii a dezvăluit că Nicolae Noica a fost în audiență în cursul zilei de marți pentru a discuta despre situația Vilei Florica. Bogdan Gheorghiu a declarat că fostul ministru țărănist a cerut ca obiectivul cultural să rămână în administrarea CJ Argeș pentru a nu greva bugetul mic al Ministerului Culturii.

„Au fost unele lucruri mai puțin plăcute, când unii aveau acces acolo, alții nu, după bunul plac al șefilor vremelnici, lucruri care sunt departe de a fi normalitate. A fost o discuție între un fost ministru și un actual ministru. Am avut mai multe subiecte de discuție, printre care a fost și acesta. Opțiunea domniei sale a fost să lăsăm acest obiectiv în administrarea CJ Argeș. Ascult toate opțiunile, dar decizia eu mi-o asum. Domnul Noica mi-a argumentat că pentru Vila Florica se cheltuie 40 de miliarde lei vechi pe an pentru întreținere și salarii și ar fi mai bine ca banii să vină de la Consiliul Județean Argeș și nu de la bugetul Ministerului Culturii, care este, și așa modest ” a declarat Bogdan Gheorghiu.

Nicolae Noica: „ Trebuie găsită o soluție ca Vila Florica să rămână la Consiliul Județean Argeș”

„Știm cu toții care este bugetul Ministerului Culturii. Dacă domnul ministru vrea să declare Vila Florica Muzeul Brătienilor trebuie să asigure o poziție fixă în bugetul ministerului” – Nicolae Noica, fost ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului în Guvernele Ciorbea și Radu Vasile

Fostul ministru țărănist Nicolae Noica a declarat că a avut o serie de discuții cu ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu în care i-a cerut ca Vila Florica să rămână la CJ Argeș. Acesta a argumentat că sumele necesare pentru întreținera obiectivului cultural sunt foarte mari pentru minister, iar Consiliul Județean le poate acoperi mult mai ușor.

„Am spus că trebuie găsită o soluție ca Vila Florica să rămână la Consiliul Județean Argeș pentru a putea finanțată cu sume de bani. Știm cu toții care este bugetul Ministerului Culturii. Dacă domnul ministru vrea să declare Vila Florica Muzeul Brătienilor trebuie să asigure o poziție fixă în bugetul ministerului. Pașii buni care s-au făcut până acum trebuie să continuie” a declarat pentru Obiectiv de Argeș, Nicolae Noica.
Manu a cerut concesiunea Vilei Florica pe 49 de ani

Președintele CJ Argeș i-a cerut ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să prelungească contractul de concesiune asupra Vilei Florica pentru următorii 49 de ani. Totul s-a întâmplat la evenimentul Memorialul Închisoarea Pitești – „70 de ani mai târziu”, unde a participat și membrul Guvernului Orban.

De remarcat este faptul că Manu a venit cu aceasta cerere după ce în lunamai nu a permis PNL Argeș să sărbătorească ziua partidului la Conacul Brătienilor. Din cate se pare, aesta este unul dintre principalele motive pentru care ministrul Culturii si premierul Ludovic Orban l-au “dat afara” pe Manu din Vila Florica.