Preţul carburanţilor, la cel mai scăzut nivel din ultimele luni! Ce se întâmplă cu compensarea de la 1 ianuarie?

Preţurile carburanţilor au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele luni, însă guvernanţii se pregătesc să ia o măsură care ar putea opri ieftinirea. Concret, se vorbește despre renunțarea la compensarea de 50 de bani pe litru.

De exemplu, un litru de benzină costa ieri 5,99 lei, iar azi, cea mai ieftină benzină este 5,94 lei, de la 7,28 lei, luna trecută. Şi pentru motorină plătim mai puţin. Acum, un litru de motorină costă 7,27 lei, în timp ce acum o lună ajungea la preţul de 8,52 lei.

Astfel, comparativ cu luna trecută, preţul unui litru de benzină a scăzut cu 15,3%, iar cel al unui litru de motorină, cu 14,2%.  Totodată, preţurile la care ne-am raportat includ şi reducerea de 50 de bani oferită de stat, însă aceasta este valabilă doar până la 1 ianuarie 2023, iar autorităţile nu au anunţat despre prelungirea acestui ajutor, chiar se vorbeşte despre eliminarea lui, ceea ce înseamnă că românii vor fi nevoiţi să scoată din buzunare mai mulţi bani pentru combustibil.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.