prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Prețurile RCA ar putea scădea după protestele din ultima săptămână! Cine va plăti mai puțin?

Prețurile RCA ar putea scădea după protestele din ultima săptămână! Cine va plăti mai puțin?

În urma protestului amplu desfășurat de mai bine de o săptămână de fermieri și transportatori, în urma numeroaselor negocieri, se pare că Guvernul a decis să ia o decizie. Concret, tarifele RCA ar putea fi reduse pentru anumite categorii de vehicule.

CITEȘTE ȘITRAGEDIE! ELEV DE 15 ANI GĂSIT SPÂNZURAT ÎN TOALETA CĂMINULUI! A LĂSAT UN MESAJ DE ADIO!

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune o serie de modificări în privința asigurărilor RCA. Concret, este vorba despre reducerea tarifele pentru vehiculele de transport marfă și cele agricole.

„Lucrăm la bonus malus, vom elabora o serie de subdiviziuni şi circumstanţe care să permită mai multe gradări de preţ, discutăm şi despre întreruperea RCA acolo unde există activităţi sezoniere, sunt în discuţii cu asigurătorii să avem la nivel generalizat, fiindcă în excepţii există, şi plata în rate pentru RCA. Toate temele sunt pe masă şi am încredere că vom găsi o soluţie în cele din urmă. Toate aceste măsuri sunt gândite ca să aibă ca rezultat final reducerea RCA.”, a declarant recent Alexandru Petrescu, președintele ASF.

De asemenea, se analizează posibilitatea introducerii unei „asigurări sezoniere”. Adică, transportatorii și fermierii vor avea posibilitatea de a suspenda temporar contractul RCA iar valabilitatea acestuia va fi prelungită cu perioada în care a fost suspendat. În plus, ar putea fi permisă plata în rate a primei RCA, indiferent de nivelul acesteia. Și, totodată, ar urma să fie permisă revizuirea modalității de stabilire a tarifului de primă RCA pentru contractele încheiate pe perioade mai mici de 12 luni.

De asemenea, se vorbește și despre istoricul șoferului:

  • Monitorizarea electronică prin rețeaua de camere de supraveghere în trafic a valabilității RCA;
  • Posibilitatea diminuării valorii primei prin introducerea franșizei plătibilă doar în caz de daună;
  • Certificatul de daunalitate, similar cu procesul de interogare existent în sistemul bancar (biroul de credite), prin care angajatorii să aibă acces la istoricul de incidente auto ale unui șofer (cu acordul conducătorului auto și respectarea legislației privind GDPR).
  • În cazul șoferilor cu o conduită bună în trafic, demonstrată prin dispozitivele telematics1, prima de asigurare ar putea fi redusă. Astfel, se încurajează respectarea normelor legale și a regulilor de circulație.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs