Primar argeşean, condamnat!

DISTRIBUIȚI

Primarul comunei Şuici, Constantin Iatagan, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti, la o pedeapsă cu închisoarea de 2 ani şi 4 luni, după ce a fost trimis în judecată de DNA Piteşti.

Edilul, secretarul Primăriei Şuici, contabila, un inginer din cadrul administraţiei publice şi mai mulţi consilieri locali au fost acuzaţi cp au obţinut ilegal fonduri europene şi sume importante de bani de la bugetul naţional pentru Asociaţia Cresacătorilor de Animale şi Producţie Vegetală.

În iulie 2015, DNA Piteşti a dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Şuici, Constantin Iatagan, a secretarului Primăriei Şuci, Cateluţa Marinescu, a contabilei Maria Mecu, inginerului Ion Stătică şi a consilierilor locali Nicolae Apostu, Alexandru Apostu, Constatin Găbrian, Ion Rudeanu, Constantin Ţerban – consilieri locali, la data comiteriii faptelor.

Aceştia erau acuzaţi că, în septembrie 2007, când s-a constituit Asociaţia crescătorilor de animale şi producţie vegetală Şuici, se numărau printre membrii fondatori, deşi în paralel erau şi funcţionari publici. Pentru campania aferentă anului 2010, urmare modificării cadrului legislativ, Consiliul Local Şuici ca şi entitate nu mai îndeplinea condiţiile de eligibilitate pentru obţinerea sprijinului financiar, de aceea inculpaţii au hotărât ca sprijinul financiar pe suprafaţă de la APIA să fie obţinut de Asociaţia crescătorilor de animale şi producţie vegetală Şuici, obţinând suma de 242.027,65 lei în favoarea asociaţiei, bani din fonduri europene şi de la bugetul naţional.

În timpul cercetărilor, întreaga sumă a fost recuperată, banii fiind daţi de inculpaţi. Cu toate acesta, au fost trimişi în judecată, iar în 2016, Tribunalul Argeş i-a condamnat.