Primar din Argeș – out! Prefectul va semna ordinul de demitere!

5

O comună din Argeș va rămâne la începutul săoptămânii viitoare fără primar! Edilul comunei Moșoaia își va pierde mandatul după ce a fost condamnat la trei ani cu închisoare cu suspendare.

Florea Ene a fost trimis în judecată pentru că şi-a angajat ginerele la instituţia pe care o conduce.

Inițial, magistrații de la Tribunalul Argeş l-au  condamnat pe „viitorul fostul” edil la un an cu suspendare pentru conflict de interese. La recurs însă, Curtea de Apel Piteşti a majorat pedeapsa şi i-a dat 2 ani şi 8 luni pentru abuz în serviciu. Această pedeapsă a fost contopită cu cea de un an pentru conflict de interese, din care a rezultat prin contopire o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Curtea de Apel a decis că acesta nu mai poate ocupa o funcţie timp de 5 ani şi este obligat la plata unor despăgubiri aproape de 20.000 lei. Fiind vorba despre un proces penal cu o sentinţă definitivă, Prefectura Argeş trebuie să îi ia dreptul lui Florea Ene de a-şi mai exercita funcţia. Astfel, prefectul Emilian Dragnea a declarat că luni va semna documentul. „Urmare a sentinţei potrivit căreia nu mai are dreptul să deţină funcţia de primar timp de 5 ani, luni va fi emis ordinul de încetare al mandatului“, a spus prefectul Emilian Dragnea.