Primăria Pitești: Acțiunea de dezinfectare a întregului oraș va continua pe tot parcursul acestei săptămâni

Primăria Municipiului Pitești revine cu precizări importante, privitoare la campania de dezinfectare a orașului, efectuată în contextul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19.
Astfel, piteștenii sunt asigurați că acțiunea de dezinfectare a întregului oraș va continua pe tot parcursul acestei săptămâni, până la acoperirea integrală a tuturor zonelor publice, cu atomizoare și pulverizatoare, pe timpul zilei, pe alei, trotuare, zone publice între blocuri. Continuă, de asemenea, și dezinfecția platformelor de gunoi
Este în desfășurare campania de primăvară de curățire și spălare a străzilor, a spațiilor publice, de întreținere a spațiilor verzi.
Totodată, astăzi se încheie operațiunea de montare a dozatoarelor cu substanță dezinfectantă la intrarea în scările de bloc. Tot astăzi, va fi demarată acțiunea de realimentare a dozatoarelor care s-au golit, aceasta fiind asigurată de către Primăria Municipiului Pitești. Substanța folosită este un dezinfectant avizat sanitar (nu spirt), cu respectarea tuturor parametrilor necesari pentru a fi eficient în contextul recomandat pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.
Este important de menționat faptul că dozatoarele montate sunt cele care au fost disponibile pe piață, în perioada actuală, singurele astfel de dispozitive existente fiind destinate umplerii cu săpun lichid, dar funcționale în condiții bune și pentru dezinfectant în formula folosită actual. Dispozitivele care prezintă defecte de fabricație și, ca urmare, permit scurgeri ale dezinfectantului, vor fi înlocuite și returnate furnizorilor, începând de astăzi.
Se fac toate demersurile pentru a începe acțiunea de dezinfectare a casei scărilor, a lifturilor și a altor spații comune. În prezent se fac eforturi pentru aprovizionarea cu substanțele recomandate și avizate sanitar, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă această operațiune.

Distribuie prietenilor