prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Primăria Pitești cumpără Închisoarea Pitești! Ce se întâmplă cu Memorialul Durerii?

Memorialul Închisoare Pitești urmează să fie cumpărat de Primăria Pitești, potrivit unei decizii luate cu puțin timp în urmă de consilierii locali. Clădirea și terenul unde mii de studenți și de români considerați un pericol pentru societate la scurt timp de la preluarea conducerii țării de către regimul comunist au fost torturați prin ceea ce este cunoscut drept „Experimentul Pitești” a fost scoase la vânzare pentru suma de 500.000 euro.

CITEȘTE ȘI:ODIHNĂ VEȘNICĂ, DIANA ȘI ALEXANDRU!” DOI TINERI AU MURIT ÎNTR-UN CUMPLIT ACCIDENT PE A1!

În urma dezbaterilor, consilierii locali PNL și USR au propus ca demisolul și parterul să rămână muzeu, iar etajele superioară să fie folosite pentru o societate din subordinea Primăriei Pitești, propunere cu care toți aleșii locali au fost de acord.

Imobilul este format dintr-un teren în suprafață de 1932 mp și o trei clădiri cu o suprafață totală de 1730 mp. După aprobarea proiectului de exercitare a preemțiunii, într-o ședință viitoare a Consiliului Local urmează să fie aprobată o comisie de negociere, iar ulterior votarea unui proiect prin care se va da acordul pentru prețul final.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs