Primărie din Argeș – decapitată! Primarul va fi demis!

3
verdict

Primarul comunei Ungheni își va pierde mandatul după ce magistrații de la Înalta curte de Casație și Justiție au respins recursul intentat. Iulian Miu a fost declarat incompatibil în 2015 de către Agenția Națională de Integritate.

Potrivit ANI, acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2008 – 31 august 2012., întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Şcolii Gimnaziale „Tudor Cornel” din comuna Ungheni, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Acesta prevede că „Funcția de primar și viceprimar […] este incompatibilă cu […] funcția […] administrator, membru al consiliului de administrație […] la societățile comerciale […] precum și la instituțiile publice […] funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local”.

„Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 25/F-CONT din 02 februarie 2016 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi rejudecând: Respinge acţiunea formulată de reclamantul Miu Iulian, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 28 noiembrie 2018” este decizia magistraților ICCJ.

După ce motivarea va ajunge la Prefectura Argeș, prefectul Emilian Dragnea este nevoit ca în șase luni să emită ordin de încetare a mandatului.