Primarul de la Călinești, condamnat definitiv. Edilul își pierde funcția

205

Primarul de la Călinești își pierde funcția după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti. Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti, a fost trimis în judecată în 2017 pentru abuz în serviciu şi delapidare, alături de fostul viceprimar, Vasile Meilescu, şi de fosta contabilă şefă, Sidonia Nicoleta Roşu.

Pe 15 noiembrie, Curtea de Apel Pitești îi achită pe cei trei inculpați pentru abuz în serviciu, în schimb edilul și fostul viceprimar sunt condamnați pentru delapidare.

Curtea de Apel Piteşti a decis ca primarul comunei Călinești să fie condamnat cu suspendare la 2 ani închisoare pentru delapidare și să i se interzică dreptul de a fi ales într-o funcţie publică şi dreptul de a ocupa funcţia de primar timp de trei ani.

Tot doi ani cu suspendare a primit și fostul viceprimar Vasile Meilescu. În schimb, fosta contabilă şefă, Sidonia Nicoleta Roşu, a fost achitată pentru abuz în serviciu, singura acuzaţie în cazul său.

„Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni şi inculpaţii Ionescu Gheorghe, Roşu Sidonia Nicoleta, şi Meilescu Vasile, împotriva sentinţei penale nr. 44 pronunţată la data de 12 martie 2019 de către Judecătoria Topoloveni în dosarul penal nr.1583 / 828 / 2017 . Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: 1.Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală aplicată inculpatului Ionescu Gheorghe în pedepsele componente, înlăturând sporul. Înlătură dispoziţia de condamnare a inculpatului Ionescu Gheorghe la pedeapsa închisorii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi a pedepselor complementare şi accesorii aferente. (…) dispune achitarea inculpatului Ionescu Gheorghe, pentru fapta prev.de art. 297 alin.1 Cod penal cu aplic.art. 35 alin.1 şi art. 5 Cod penal. 2”, se precizează în decizia Curţii de Apel Piteşti.

Primarul Gheorghe Ionescu și fostul viceprimar au fost obligați de instanță la plata sumei de 2613,18 lei, către partea civilă comuna Călineşti, reprezentând contra-valoarea prejudiciului material cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare.