Primarul și viceprimarul de la Căteasca și-au mărit salariile fără a respecta legea!

99

Primarul și viceprimarul de la Căteasca și-au mărit salariile fără a respecta legea! Aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Curții de Conturi în urma verificărilor. Mai exact, în perioada februarie – iunie 2007, edilul Eugen Mira și viceprimarul au luat peste 20.000 lei fără a avea dreptul.

„S-a plătit nelegal în perioada februarie-iunie 2017, suma de 20.507 lei reprezentând contravaloarea indemnizațiilor acordate demnitarilor (primar și viceprimar), peste nivelul prevăzut de reglementările aplicabile în intervalul menţionat.

În timpul misiunii de audit persoanele cu atribuții din cadrul entității au stabilit întinderea prejudiciului adus bugetului local prin plățile nelegale efectuate, operațiune din care a rezultat că suma certă a acestuia este de 22.103 lei din care 20.507 lei sunt drepturi salariale necuvenit şi 1.596 lei accesorii fiscale aferente. Prejudiciul total de 22.103 lei face obiectul prevederilor art. 2 din Legea nr. 78 din 28 martie 2018, privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială” au constatat inspectorii Curții de Conturi.