Primul club de scrimă din Mioveni

19

Scrima este unul dintre sporturile în care românii au avut evoluţii constante la marile competiţii ale lumii, indiferent că a fost vorba de Campionate Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice, scrimerii din ţara noastră au adus zeci de medalii dintre cele mai strălucitoare. Din acest motiv, în județul Argeș, s-a înființat primul club de scrimă – ASC “Spadasinii Argeșeni”, afiliat Federației Române de Scimă și care va avea o filială şi la Mioveni.

Deschiderea oficială a clubului și prezentarea oficială a acestei discipline olimpice au avut loc în Sala de Sport a Școlii Gimnaziale “Liviu Rebreanu” din Mioveni, în prezența reprezentanților Federației Române de Scrimă și a titratei sportive Loredana Dinu – dublă campioană mondială la scrimă, campioană olimpică și cvadruplă campioană europeană.

Alături de acesta au fost prezenți cei mai titrați antrenori ai loturilor naționale de cadeți și juniori, care, alături de elevii lor, au oferit demonstrații de mânuire a spadei și floretei, cu scopul de a promova scrima în rândul tinerilor din Mioveni, dar și de a atrage noi practicanți.

La demonstrație au asistat peste 200 de elevi de la școlile din Mioveni.